15:00 16.12.2017

Заступник начальника харківського університету Повітряних сил вийшов під заставу

3 хв читати
Заступник начальника харківського університету Повітряних сил вийшов під заставу

Заступник начальника Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) Збройних милий України Ігор Нікіфоров, якого підозрюють у розтраті коштів і декларуванні недостовірної інформації, вийшов з СІЗО під заставу 480 тис. грн.

"Заставу зібрали і внесли товариші по службі, друзі, люди, які його підтримують, і вчора (у п'ятницю, 15 грудня, – ІФ) Ігор Нікіфоров вийшов на свободу", – сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в юридичній компанії "Гунченко і партнери", яка здійснює захист І.Нікіфорова.

Співрозмовник агентства також додав, що позиція начальника ХНУВС Андрія Алімпієва, також підозрюваного в розтраті коштів і декларуванні недостовірної інформації, з питання внесення застави залишається незмінною.

"Він не бажає вносити заставу, оскільки вважає себе невинним у злочинах, які йому намагаються інкримінувати", – сказали в юридичній компанії "Гунченко і партнери".

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба А.Алімпієва. "Військова прокуратура за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ при закупівлі пального затримала начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майор Алімпієв А.М. Будемо клопотати про арешт і відсторонення з посади", – розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко.

А.Алімпієву оголошено про підозру за ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), ст. 366 (декларування недостовірної інформації), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова визначив запобіжний захід А.Алімпієву у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 1,5 млн грн.

18 листопада головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про затримання заступника начальника ХНУВС ВСУ.

"Керівник і заступник керівника ХНУВС відповідно вчора перший (генерал-майор) і сьогодні другий (полковник) – затримані військовою прокуратурою. Завтра суд обиратиме запобіжний захід обом", – написав А.Матіосу на своїй сторінці в соцмережі Facebook, не вказавши прізвище затриманого.

При цьому він повідомив про вкрай низьку якість харчування курсантів у навчальному закладі, продемонструвавши фотографії зі знайденими в їжі тарганами та хробаками, а також продемонструвавши один із 17 рапортів, що надійшли від курсантів з цього приводу.

"Військові прокурори Харківського гарнізону у зв'язку з розслідуванням розкрадань в Харківському Національному інституті Повітряних сил йшли не на склади боєприпасів (куди вже є заборона заходити з Генштабу Міноборони) – а в курсантську їдальню! Виявляється, що так харчуються майбутні військові льотчики", – написав головний військовий прокурор.

В одному з наведених рапортів зазначається, що їжа в їдальні ХНУПС подається в брудний посуд, на всіх курсантів не вистачає порцій і столових приборів.

"З цим не можна миритися", – резюмував А. Матіос.

І.Нікіфорову оголошено про підозру за ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), ст. 366 (декларування недостовірної інформації), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова за клопотанням військової прокуратури Харківського гарнізону обрав І.Нікіфорову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн грн.

14 грудня апеляційний суд Харківської області відмовив у задоволенні скарги на запобіжний захід А. Алімпієву і частково задовольнив скаргу на запобіжний захід І.Нікіфорову, знизивши суму застави до 480 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА