18:26 19.12.2017

Суд скасував рішення про арешт майна сина Авакова і спрямував питання на повторний розгляд

2 хв читати
Суд скасував рішення про арешт майна сина Авакова і спрямував питання на повторний розгляд

Апеляційний суд Києва скасував рішення Солом'янського районного суду столиці про арешт майна сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександра і відправив це питання на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Андрій Тарасов, відповідне рішення Апеляційний суд Києва ухвалив на засіданні у вівторок.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го – на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів за поставленими рюкзаками.

Двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Ідеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС А.Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у скоєнні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, котрий також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада Солом'янський райсуд Києва обрав Олександру Авакову і ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

8 листопада в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі (САП) повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що суд ухвалив рішення про арешт майна двох фігурантів "справи рюкзаків" - Олександра Авакова і С.Чеботаря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА