16:24 20.12.2017

ДБР повноцінно запрацює з 1 вересня 2018 року, колізію підслідності справ буде усунено - Труба

2 хв читати
ДБР повноцінно запрацює з 1 вересня 2018 року, колізію підслідності справ буде усунено - Труба

Державне бюро розслідувань (ДБР) повноцінно запрацює з 1 вересня 2018 року з чистого аркуша, не завершуючи розслідування інших правоохоронних органів, буде усунено колізію підслідності справ і розширено перелік суб'єктів злочинів, якими займеться ДБР, сподівається директор новоствореного бюро Роман Труба.

На прес-конференції в середу в Києві, презентуючи програму формування та розвитку ДБР на п’ять років, Р.Труба розповів, що нині існує колізія щодо підслідності суб'єктного складу осіб, стосовно яких можна відкривати кримінальні провадження.

"Є різночитання між законом про ДБР - у статті, яка передбачає завдання ДБР, та ст. 216 КПК. Щоб уточнити різночитання, ми вносимо зміни і також розширюємо коло суб'єктів, стосовно яких можна буде відкривати справи", - розповів він.

Директор ДБР також наголосив, що бюро має намір розпочати свою роботу з чистого аркуша, не забираючи справ для розслідування в інших правоохоронних органів.

"Ми вважаємо, що після завершення формування штату бюро ми маємо розпочати з чистого аркуша. Це означає, що ми реєструватимемо кримінальні провадження щодо злочинів, які здійснюватимуться з моменту формування нашого органу... Ми вносимо пропозиції щодо того, щоб не було передачі нам кримінальних проваджень, які нині розслідують органи Служби безпеки та органи Нацполіції. Пропонуватимемо, щоб ці справи перебували в цих правоохоронних органах до завершення досудового розслідування", - пояснив Р.Труба.

Він висловив сподівання, що ДБР розпочне повноцінно працювати з 1 вересня наступного року. "У вересні 2018 року ДБР відкриє перші кримінальні провадження", - сказав він.

Директор Держбюро розслідувань також висловив сподівання, що у центрального апарату ДБР незабаром з'явиться приміщення для роботи. "Сподіватимуся, що найближчим часом Кабінет Міністрів України вирішить питання щодо надання приміщення для розміщення центрального апарату ДБР, а також зовнішня комісія з відбору кандидатів запрацює й оголосить конкурс найближчим часом", - сказав він.

За словами Р.Труби, саме ці чинники, що не залежать безпосередньо від самого Держбюро, впливатимуть на оперативність початку повноцінної роботи бюро.

Він нагадав, що нині ДБР складається з директора та двох заступників. "Ми працюємо як одне ціле, жодних непорозумінь у нас не виникає... ми здатні вирішити всі питання щодо формування та роботи ДБР", - сказав Р.Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА