17:42 21.12.2017

Полторак назвав досягненнями року доукомплектацію ЗСУ контрактниками, забезпечення армії новим озброєнням і поліпшення соцзабезпечення військових

3 хв читати
Полторак назвав досягненнями року доукомплектацію ЗСУ контрактниками, забезпечення армії новим озброєнням і поліпшення соцзабезпечення військових

Головними досягненнями 2017 року міністр оборони України Степан Полторак називає підвищення соціальних гарантій українських військових, укомплектованість Збройних сил військовослужбовцями-контрактниками, поліпшення забезпечення озброєнням і військовою технікою, а також 65-відсоткове зростання кількості навчань.

"Насамперед, це досягнення вищого рівня соцгарантій військовослужбовцям, зокрема збільшення грошового утримання. Особливо це відчув той, хто перебуває на лінії зіткнення, сержанти і військовослужбовці, що виконують небезпечні завдання", - сказав С.Полторак у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Міністр також зазначив, що цього року військовослужбовцям було розподілено 928 квартир, забезпечено житлом 433 учасників АТО, триває будівництво 91 житлового комплексу для розміщення контрактників і триває робота на 430 об'єктах військової інфраструктури.

За словами С.Полторака, покращилася укомплектованість армії - цього року до ЗСУ на службу за контрактом поступили 34 тис. осіб.

"Якщо врахувати показник минулого року, то загалом ми взяли на контракт понад 100 тис. осіб, перейшовши таким чином на контрактну армію", - зазначив він.

Серед досягнень міністр також назвав оптимізацію структури і чисельності апарату Міністерства оборони.

"Понад 40% підрозділів Генштабу та інших органів військового управління приведено до типової структури штабів НАТО, уніфіковано структуру військових частин бойового складу. Раніше тут було багато проблем", - сказав С.Полторак.

За словами міністра, нині триває робота з організації вищих академічних курсів з питань оборонного планування за стандартами НАТО та Школи оборонного менеджменту.

"Четверте важливе досягнення - це поліпшення забезпечення Збройних сил озброєнням і військовою технікою. Протягом року в армію поставлено 1,4 тис. нових і модернізованих зразків. Ми розширюємо співпрацю у військово-технічній сфері з іноземними партнерами, передусім із США, Канадою, Польщею, Литвою. Зокрема, уряд Канади включив Україну до переліку країн, до яких дозволено експорт стрілецької зброї та обладнання", - сказав міністр.

Він також зазначив, що кількість військових навчань у складі бригад або полків цього року зросла на 65% порівняно з роком раніше, а самі навчання дедалі більше проводяться згідно зі стандартами НАТО.

"Під час підготовки використовується майже 670 стандартів НАТО на різних рівнях. Щоб розв'язати проблему взаємодії між силовиками, в 2017 році проведено понад 30 навчань із колегами з інших силових структур", - поінформував глава Міноборони України.

С.Полторак також відзначив створення фундаменту ефективної системи логістики, поліпшення медичного забезпечення, успішне відновлення військової інфраструктури, а саме навчальних центрів, полігонів та інших об'єктів.

"Вважаю, що завдання, які ми ставили в Стратегічному оборонному бюлетені на 2017 рік, виконані на 90%. А труднощі переважно стосувалися законодавчої бази. Приміром, досі не ухвалено закон про військову поліцію, який дуже потрібний. Наступного року заплановано багато роботи. Зокрема, до кінця 2018-го міністром оборони має бути цивільна особа", - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА