16:28 22.12.2017

Законопроект "Купуй українське..." потребує дискусії - Гройсман

1 хв читати
Законопроект "Купуй українське..." потребує дискусії - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав законопроект №7206 "Купуй українське, плати українцям" дискусійним і зазначив, що його норми не повинні суперечити міжнародним зобов'язанням України.

"Що стосується законопроекту (№7206 - ІФ), там є багато дискусійних норм. Він вимагає багато осмисленої експертної роботи над тим, щоб, по-перше, не порушувати жодних наших міжнародних зобов'язань, що неприпустимо, не створювати жодних корупційних ризиків", - сказав прем'єр на підсумковій прес-конференції в Києві в п'ятницю.

В.Гройсман також зазначив, що має намір узяти участь у дискусії з представниками експертних кіл і авторами законопроекту.

"У повній відповідності до наших міжнародних зобов'язань ми маємо лобіювати нашу продукцію, забезпечувати її присутність на міжнародних ринках", - сказав він.

Як повідомлялося, парламент прийняв за основу законопроект "Купуй українське, плати українцям", який, зокрема, передбачає введення питомої ваги "місцевої складової" не нижче 20% у тендерній пропозиції на участь у публічних держзакупівлі. "За"ухвалення законопроекту в першому читанні проголосував 241 народний депутат.

При цьому віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Івана Климпуш-Цинцадзе і перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявляли, що ухвалений законопроект порушує Угоду про асоціацію Україна-ЄС, а також зобов'язання країни в рамках Світової організації торгівлі (СОТ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА