22:05 22.12.2017

"Нафтогаз" розраховує на підписання договору щодо управління ГТС України в третьому кварталі 2018 року

2 хв читати
"Нафтогаз" розраховує на підписання договору щодо управління ГТС України в третьому кварталі 2018 року

Голова правління НАК "Нафтогазу України" Андрій Коболєв вважає за можливе підписання договору щодо управління газотранспортною системою (ГТС) України із зарубіжними партнерами в третьому кварталі 2018 року.

"Ми вважаємо, що це (спільне управління - ІФ) можна почати робити приблизно з третього кварталу 2018 року", - сказав він в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

За його словами, в лютому має бути отримано рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного контракту, а в березні стануть відомі всі зацікавлені в управлінні ГТС України міжнародні компанії.

"Ми пропонуємо одразу обговорити умови конкурсу у Верховній Раді, щоб вона заздалегідь сказала: так, це ті критерії, за які ми готові брати партнера. За цими критеріями провести конкурс протягом трьох-чотирьох місяців і вже до серпня-вересня остаточно підписати документи тим, хто виграє конкурс", - пояснив він.

А.Коболєв також повідомив, що, окрім Snam (Італія)/Eustream (Словаччина) та Gasunie (Нідерланди)/GRTgaz (Франція), з якими підписано відповідні меморандуми, інтерес до управління ГТС України також проявила "німецька група".

Як повідомлялося, на думку голови "Нафтогазу", Україна має вийти з конкретною пропозицією щодо залучення європейського партнера до управління своєї ГТС уже на початку 2018 року. Затягування із залученням міжнародного партнера спричинить втрату транзиту російського газу територією країни, річний обсяг виручки від якого становить близько $3 млрд.

Пропускна спроможність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи - 142,5 млрд куб. м, до Молдови - 3,5 млрд куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА