14:09 26.12.2017

Суд повернув закордонний паспорт синові Авакова і постановив зняти з нього електронний браслет

2 хв читати
Суд повернув закордонний паспорт синові Авакова і постановив зняти з нього електронний браслет

Солом'янський районний суд м.Києва ухвалив повернути паспорт для виїзду за кордон сину глави МВС України Арсена Авакова Олександру Авакову і зняти з нього електронний браслет, повідомляє ТСН.ua з посиланням на джерело в суді.

За інформацією видання, відповідне рішення було прийнято судом на засіданні в п'ятницю, 22 грудня.

За словами джерела, Олександр Аваков також просив відпустити його до Італії до 14 січня 2018 року.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014 - початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків МВС", повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступник глави МВС Сергія Чеботаря і сина глави МВС України Олександра Авакова.

Пізніше детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину третього затриманого - керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, що керує також фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав А.Авакову і ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА