14:35 28.12.2017

До Головного військового шпиталю надійшли 24 звільнених напередодні українських військовослужбовців

2 хв читати
До Головного військового шпиталю надійшли 24 звільнених напередодні українських військовослужбовців

 До Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" (Київ) у ніч на четвер доправили 24 звільнених напередодні з ОРДЛО українських військовослужбовців, і фахівці медзакладу оцінюють їхній стан як задовільний.

"24 військовослужбовці виявили бажання пройти обстеження та лікування в нашому військово-медичному закладі. Із 24 пацієнтів 18 госпіталізовані до терапевтичного стаціонару і 6 - до хірургічного стаціонару. На наше щастя, загальний стан усіх пацієнтів, які прибули на обстеження та госпіталізацію до військово-медичного центру, задовільний. Нині проводиться планове обстеження", - сказав провідний терапевт госпіталю Сергій Прокопчук на брифінгу в четвер удень.

Він уточнив, що в рамках планового обстеження військовослужбовці здають аналізи, а також проходять діагностичні дослідження (УЗД, МРТ).

"Найближчим часом - за день-два - ми постараємося максимально швидко обстежити цих пацієнтів", - спрогнозував провідний терапевт госпіталю.

У свою чергу провідний хірург госпіталю Ростислав Гибало зазначив, що у деяких із шести військовослужбовців, яких доправили в хірургічне відділення, виявлено застарілі не вилучені осколки та кулі, проте нині ніхто з них не потребує оперативного втручання.

"Протягом однієї-двох діб буде проведено обстеження. Ми відпустимо їх на свята додому до рідних. Після спілкування з рідними вони вже повернуться до нас для проходження реабілітації, і якщо це буде необхідно – для хірургічного лікування", - поінформував він.

Фахівці військового госпіталю наголосили, що до їхнього закладу доправили виключно звільнених військовослужбовців.

Як повідомлялося, під час проведеного 27 грудня обміну між Україною та окремими районами Донецької і Луганської областей з ОРДЛО було звільнено 73 незаконно утримуваних українців. Іншій стороні було передано 233 особи. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

Увечері того самого дня в аеропорту Харкова прес-секретар президента України Святослав Цеголко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що після прибуття до Києва звільнені українці пройдуть медичний і психологічний огляд. "Президент дав доручення, щоб виділили всю його відомчу лікарню", - сказав він агентству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА