10:31 29.12.2017

РФ використовує у своїх інтересах українських націонал-патріотів, а ті найчастіше і не підозрюють про це - Грицак

2 хв читати

Росія активно використовує для дестабілізації ситуації всередині України і розхитування відносин із країнами-сусідами націонал-патріотичні сили України, а члени цих організацій найчастіше навіть не здогадуються про те, що відбувається, заявляє глава Служби безпеки України Василь Грицак.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи має СБУ інформацію про використання Росією для дестабілізації ситуації в Україні організацій національно-патріотичного спрямування, В.Грицак зазначив: "Звісно. Якщо російські спецслужби можуть використовувати офіцерів СБУ, високопосадових осіб як своїх агентів не лише для отримання інформації, а й для впливу на процеси, які відбуваються в Україні, то вони можуть використовувати і націонал-патріотичні сили".

Глава української спецслужби висловив жаль, що багато з тих, хто входять до цих організацій, "ні сном ні духом не відають, хто насправді стоїть за кулісами цієї діяльності".

За його словами, досить складно визначити, коли російські спецслужби використовують націонал-патріотів "у темну", а коли ці організації свідомо провадять діяльність на шкоду Українській державі.

"У виявленні таких громадян мають допомагати і державні органи, і суспільно-політичні об'єднання, і тоді нам буде набагато легше документувати такі злочини... Також якщо хтось із представників націонал-патріотичного середовища запідозрить свого сподвижника з партії або громадської організації в роботі на російські або інші спецслужби, він може нам повідомити, анонімно або безпосередньо, і ми обов'язково перевіримо цю інформацію", - пояснив В.Грицак.


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА