07:47 02.01.2018

Затриманий, як свідок, наречений Ноздровської відмовився давати свідчення

4 хв читати
Затриманий, як свідок, наречений Ноздровської відмовився давати свідчення

Затриманий, як свідок, колишній наречений убитої Ірини Ноздровської Віталій Сергєєв відмовився давати свідчення, повідомило Громадське.

"Після приїзду адвоката до відділу поліції, чоловік послався на статтю 63 Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе. До цього його запитували про відносини з Іриною", - інформує Громадське на своєму сайті в ніч на вівторок з посиланням на заяву самого В. Сергєєва .

Разом з тим, В. Сергєєв розповів, що вони познайомилися на роботі.

"З Іриною ми познайомилися на роботі. Я фахівець цивільного захисту, а вона до юридичного відділу прийшла до нас працювати. Зустрічалися ми з листопада 2016-го до червня 2017 року. У неї була така робота, яка займала весь її час. І ми так між собою вирішили, що немає сенсу. Не могли ми бути разом. Але я ніколи не втрачав надії, щоб повернути все. Уже все до того йшло, якщо чесно ... Але так ось воно тепер все. Я так її любив ...", - сказав він.

Також В.Сергєєв додав, що в останній раз бачив І.Ноздровську в серпні 2017 року біля метро.

"Я її останній раз бачив у серпні біля Майдану Незалежності. Вона була дуже зосереджена на своїх судових справах, у неї їх було дві, як вона їх називала основні. Плюс вона дуже дбала про свою сім'ю", - зазначив В. Сергєєв.

На питання, чи має він здогади про те, хто міг скоїти вбивство, чоловік відповів, що не має ніяких припущень.

"Чесно, от на це питання я не відповім. Я не думаю, що фігуранти справи про ДТП стали б себе так видавати ... не знаю чесно", - сказав він.

Також В.Сергєєв пояснив, що його допитували як свідка, а не як підозрюваного, про що раніше заявив його батько.

Як раніше повідомив батько В. Сергєєва - Віктор Сергєєв, підставою підозри Віталія став запис з камери спостереження, на якому вони з сином виходять зі свого будинку в Києві о 21:00, 29 грудня, в день зникнення І.Ноздровської. "Поліція вважає, що підставою для злочину могло стати нерозділене кохання, оскільки Ірина з Віталієм раніше розійшлися", додав В. Сергєєв.

"Віталія викликали до райвідділу Вишгорода і допитують більше 6 годин. Правоохоронці також вилучили загальне авто Віталія і батька (оформлено на батька) і забрали в Гостомель на експертизу", сказав він.

В інформації нагадується, що колишнього нареченого І.Ноздровської затримали.

Також В.Сергєєв зазначив, що в вечір зникнення І.Ноздровської, 29 грудня, його син був удома, з батьками і разом вони були до моменту затримання.

"В останній раз, з Іриною говорила мама телефоном, близько 18.00. Тоді Ірина сказала, що їде в автобусі і їй незручно говорити. Близько 20:00 Віталію зателефонував батько Ірини і сказав, що вона не виходить на зв'язок. Приблизно о 21.00 Віталій разом з батьком вирушили з Києва в село Демидів Вишгородського району шукати її і продовжували пошуки до 5 ранку", сказано в повідомленні.

Правозахисниця І.Ноздровська, зникла три дні тому, знайдена в понеділок мертвою в Вишгородському районі Київської області.

"38-річна мешканка с.Демідів Вишгородського району ... сьогодні знайдена мертвою в місцевій річці ... Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група під керівництвом начальника поліції Київщини Дмитра Ценова. Полковник поліції взяв під особистий контроль розслідування смерті правозахисниці", - повідомляється в понеділок на сайті відділу комунікації управління Національної поліції в Київській області.

Ім'я загиблої в поліції не називають. Як наголошується в повідомленні, її тіло буде направлено на проведення судово-медичної експертизи, а за фактом навмисного вбивства вже відкрито кримінальне провадження.

Народний депутат фракції БПП Мустафа Найєм уточнив, що мова йде про І.Ноздровську, яка довгий час добивалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості більше двох років. Ірина Ноздровська, юрист за освітою особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово піддавалася погрозам з боку обвинуваченого і його родичів", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У червні цього року їй таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанского засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам вбивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю 29 грудня Ірина пропала. А кілька годин тому її тіло знайшли в річці Вишгородського району Київської області", - розповів М.Найем.

За його словами, у І.Ноздровської залишилася дочка і літня мати. "Дуже хочеться думати, що вбивць знайдуть. А на суд до Россошанського, думаю, прийде багато небайдужих громадян", - додав М.Найем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА