15:51 02.01.2018

Слідство відпрацьовує чотири версії вбивства Ноздровської - поліція

3 хв читати
Слідство відпрацьовує чотири версії вбивства Ноздровської - поліція

Слідство відпрацьовує чотири основні версії вбивства правозахисниці та юристки Ірини Ноздровської, початкову версію було уточнено після переговорів з ініціативною групою представників громадськості, які вимагали розслідування злочину, заявляє начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Київській області Микола Жукович.

"Ми розглядали її службову діяльність, те, чим вона займалася на роботі, і те, що вона розслідувала і допомагала розслідувати певну низку кримінальних проваджень. Але зараз ми дійсно уточнили, що саме через останню судову справу, де вона брала активну участь (справа про ДТП, в якій загинула сестра І.Ноздровської в 2015 році - ІФ), ймовірно і сталося це вбивство. Ми її поставили однією з перших, щоб відпрацювати", - сказав М.Жукович в ефірі телеканалу "112. Україна" у вівторок.

За його словами, основні версії у слідства чотири: "Це, як я вже сказав, її професійна діяльність. Друга - вже більш конкретизована, за останньою справою за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Наступна - хуліганство. І ще одна версія - це те, що її хотів хтось зґвалтувати".

М.Жукович також наголосив, що інших версій вони "не відкидають - ми їх теж перевірятимемо".

Він зазначив, що наразі триває судово-медична експертиза, що надасть висновок про всі отримані тілесні ушкодження. "На жаль, у нас ще немає остаточних висновків судово-медичної експертизи, але, думаю, скоро вони у нас з'являться, ми тоді зрозуміємо, від чого настала смерть Ірини, і будемо йти в цьому напрямку", - розповів представник Київського облуправління Нацполіції.

За словами М.Жуковича, до теперішнього часу в справі вже опитано близько 50 осіб, зокрема з використанням поліграфа. При цьому він спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про нібито затримання одного з підозрюваних.

Представник поліції розповів, що поліція тримає контакт з ініціативною групою. "Ми обмінялися телефонними номерами і будемо постійно на зв'язку, що ми, як поліцейські, доноситимемо їм ту інформацію, яка є у слідства, що у нас є, а вони, в свою чергу, теж будуть нас інформувати, що вони зі свого боку знайшли, що вони встановили", - повідомив він.

М.Жукович також зазначив, що ця інформацію не завжди висвітлюватимуть у ЗМІ, пославшись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, правозахисницю, юристку І.Ноздровську, яка проживала в с.Демидів Вишгородського району, було знайдено мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм уточнив, що І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яку збив п'яний племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський, за що неодноразово отримували погрози з боку обвинуваченого та його родичів. "У червні цього року їй таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам вбивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

За словами начальника поліції Київської області Дмитра Ценова, І.Ноздровська не зверталася до правоохоронних органів із заявами про погрози на її адресу. Однак слідство не розглядає версії її самогубства.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що питання розкриття вбивства юриста Ірини Ноздровської перебуває на особистому контролі голови Національної поліції України Сергія Князєва, а також міністра внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА