12:59 03.01.2018

До розслідування вбивства Ноздровської залучено кращих фахівців розшуку

2 хв читати
До розслідування вбивства Ноздровської залучено кращих фахівців розшуку

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий наказав створити координаційний штаб і максимально організувати роботу фахівців, залучених до розкриття вбивства правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської.

"Ставлю завдання Національній поліції України та Головному слідчому управлінню - створити координаційний штаб. Максимально організувати роботу із розкриття тяжкого злочину фахівцями Департаменту карного розшуку Національної поліції України та слідчих", - цитує С.Ярового прес-служба МВС України в середу.

При цьому перший заступник міністра внутрішніх справ наголосив: "Якщо потрібні фахівці з інших областей - ми негайно їх викличемо".

Як повідомлялося, правозахисницю, юристку І.Ноздровська, яка проживала в с.Демидів Вишгородського району, було знайдено мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

2 січня, народний депутат (фракція "БПП") Мустфа Найєм повідомив, що І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яку збив п'яний племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський, за що неодноразово чула погрози з боку обвинуваченого та його родичів. "У червні цього року їй таки вдалося домогтися справедливості - Д.Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги - суд відмовив адвокатам вбивці, відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого пригрозив Ірині: "Ти погано закінчиш". А через два дні, в п'ятницю, 29 грудня, Ірина зникла", - розповів М.Найєм.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов того ж дня повідомив, що І.Ноздровська не зверталася до правоохоронних органів із заявами про погрози на її адресу. Однак слідство не розглядає версії її самогубства.

Тоді ж начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції України в Київській області Микола Жукович поінформував, що основних версій вбивства у слідства чотири: "Це, як я вже сказав, її професійна діяльність. Друга - вже більш конкретизована, за останньою справою за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Наступна - хуліганство. І ще одна версія - це те, що її хотів хтось зґвалтувати".

Водночас М.Найєм повідомив, що після проведення попередньої судово-медичної експертизи версію про самогубство не розглядають, оскільки на тілі загиблої виявлено сліди насильницької смерті і відпала також версія про зґвалтування. За його словами, слідство відпрацьовує три основні версії вбивства: 1) вбивство у зв'язку зі справою Россошанського 2) вбивство правозахисника на професійному ґрунті 3) побутовий конфлікт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА