12:34 04.01.2018

Порошенко підписав закон про запобігання та протидію домашньому насильству

1 хв читати
Порошенко підписав закон про запобігання та протидію домашньому насильству

Президент України Петро Порошенко підписав закон №2229-VIII "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Як повідомляє прес-служба глави держави в четвер, згідно з документом передбачається впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, значне доповнення наявних інструментів такої боротьби, введення нових визначень термінів та інших норм, спрямованих на поліпшення захисту постраждалих від домашнього насильства.

Зокрема, закон передбачає створення і забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства.

Документ спрямований на узгодження положень чинного законодавства України в сфері протидії домашньому насильству та насильству над жінками та адаптації його до європейських стандартів, що забезпечують підготовку бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний закон у першому читанні 17 листопада 2016 року, а в другому читанні і в цілому - 7 грудня 2017 року.

За день до того Рада схвалила в другому читанні і в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законів у зв'язку ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства", що імплементує положення Стамбульської конвенції, наразі ще Радою не ратифіковані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА