12:48 04.01.2018

Законом про амністію, що поширювався і на учасників АТО, скористалися 532 людини

2 хв читати

Положення закону про амністію в 2016 році, який поширювався, зокрема, на учасників антитерористичної операції, було застосовано до 532 осіб (станом на 7 грудня 2017 року, тобто на кінцеву дату дії закону).

"Завдяки активній позиції військових прокурорів станом на 07.12.2017 року положення закону застосовано до 532 осіб, з них під час підтримання публічного обвинувачення в судах - стосовно 452 осіб, під час здійснення нагляду за виконанням покарань - 80 осіб", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України в четвер.

Крім того, у відомстві зазначили, що з урахуванням того, що закон про амністію в 2016 році підлягав виконанню протягом трьох місяців з дня набуття чинності (до 7 грудня 2017 року), Міністерство юстиції України, Міністерство оборони України, підсудних (засуджених) та їхніх захисників, законних представників було зорієнтовано на необхідність звернення до суду з відповідними клопотаннями та поданнями з метою захисту прав та інтересів осіб, що підпадають під дію закону, а суди - на оперативний розгляд справ зазначеної категорії, щоб права жодної людини не були порушені.

"Прокурори, що здійснюють нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, орієнтувались на здійснення нагляду за реалізацією положень закону України "Про амністію у 2016 році" в піднаглядних органах та установах", - також зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 грудня 2016 року підтримала законопроект №4255 "Про амністію в 2016 році" з урахуванням пропозицій глави держави.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон на початку вересня 2017 року. Він набув чинності 7 вересня 2017 року і діяв до 7 грудня.

Згідно з інформацією військових прокурорів, за формальними ознаками під дію закону підпадали 1722 людини - учасники АТО, з яких 1195 мають статус учасника бойових дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА