08:58 09.01.2018

На Google подали до суду за дискримінацію білих чоловіків

2 хв читати
На Google подали до суду за дискримінацію білих чоловіків

Два колишні співробітники Google - Джеймс Дамор і Девід Гудман подали в суд Санта-Клари, штат Каліфорнія, позов до американської корпорації Google. Свого колишнього роботодавця вони звинуватили в дискримінації чоловіків "консервативних політичних поглядів" і тих, що належать до "європеоїдної раси", пише Бі-бі-сі.

Позивачі, як зауважує телеканал, оголосили, що в своїх вимогах представляють усіх співробітників корпорації, які зазнали такої дискримінації. Зокрема, Дамор і Гудман, за даними Бі-бі-сі, стверджують, що Google встановлює "незаконні квоти для найму на посади жінок і представників різного роду меншин". Окрім того, колишні співробітники корпорації звинуватили її в нездатності "захистити працівників консервативних поглядів, в тому числі тих, хто підтримує президента США Дональда Трампа". Таким чоловікам, як зазначається в позові, в компанії "відкрито погрожували і піддавали (їх) переслідуванням". Що саме через це довелося випробувати співробітникам Google, Дамор і Гудман не уточнюють.

У самій корпорації на це, як зазначає телеканал, заявили, що "з нетерпінням" чекають "моменту, коли компанія зможе захиститися проти позову Дамор в суді".

Джеймс Дамор, як нагадує Бі-бі-сі, був звільнений з корпорації Alphabet Inc. (Власник Google) в минулому році. Своєї посади він позбувся після того, як опублікував доповідну записку, в якій передбачав, що жінки менш здатні до роботи в технічних областях через "біологічні відмінності.

Раніше Google в дискримінації звинувачували жінки. Так, департамент праці США, зауважує телеканал, до сих пір проводить щодо корпорації розслідування щодо того, що практика оплати праці в Google порушує закони про рівну зарплату. Відповідне звернення подали три жінки, які раніше працювали в компанії. Корпорація, за їхніми даними, за однакову роботу платила жінкам менше, ніж чоловікам.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА