14:23 09.01.2018

Україна посіла 44-е місце в світовому рейтингу паспортів

2 хв читати
Україна посіла 44-е місце в світовому рейтингу паспортів

Україна посіла 44-е місце в рейтингу паспортів, значно поліпшивши свої позиції завдяки отриманню безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році, і випередила таким чином всі країни, що раніше входили до СРСР, окрім трьох балтійських держав - Естонії, Латвії і Литви - що входять до складу Європейського Союзу.

Згідно з оприлюдненим у вівторок компанією Henley&Partners щорічним Індексом паспортів, що ранжує країни за можливості відвідувати різні держави світу без візи, протягом останніх п'яти років перше місце в рейтингу незмінно зберігається за паспортом Німеччини. У 2018 році з німецьким паспортом можна подорожувати без візи до 177 країн світу, що на одну країну більше, ніж минулоріч.

Друге місце належить Сінгапуру (176 країн), третє розділили одразу вісім держав: Великобританія, Данія, Італія, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція, Японія. Громадяни цих країн отримали можливість відвідувати без візи 175 країн світу. Більшість з них за рік поліпшили показники безвізового доступу до інших країн.

РФ посіла 48-е місце в Індексі, розділивши його з Молдовою і Чорногорією. Росіяни можуть відвідувати без візи 110 країн світу. Практично всі країни СНД поліпшили показники минулого року за кількістю країн з безвізовим в'їздом.

Якщо говорити про країни, в яких діють програми здобуття громадянства через інвестиції, то найширший вибір держав із безвізовим в'їздом пропонує паспорт Австрії (174 країни). Розмір необхідних інвестицій для отримання австрійського паспорта - EUR 8-10 млн. Мальта і Кіпр, громадянство яких можна отримати за інвестиції в розмірі EUR 1-2 млн, пропонують безвізовий доступ до 169 і 159 країн відповідно. Серед карибських країн з інвестиційними програмами наймобільнішим паспортом є паспорт Сент-Кітсу і Невісу з безвізовим доступом до 139 країн світу.

Останнє місце в рейтингу отримав Афганістан, громадянам якого відкрито безвізовий доступ лише до 24 країн світу.

Індекс паспортів Henley&Partners, раніше відомий як індекс візових обмежень (перейменовано в 2018 році), видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), що підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації.

У 2018 році були проаналізовані 200 країн і територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА