21:09 09.01.2018

До суду спрямовано справу екс-заступника директора "Електротяжмашу", підозрюваного в отриманні хабаря $37 тис

2 хв читати
До суду спрямовано справу екс-заступника директора "Електротяжмашу", підозрюваного в отриманні хабаря $37 тис

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) спрямувала в Орджонікідзевський районний суд Харкова обвинувальний акт щодо колишнього заступника директора ДП "Завод "Електротяжмаш", підозрюваного в отриманні через колишнього начальника відділу хабара $37 тис.

Як повідомляє у вівторок прес-служба САП, колишньому заступнику директора підприємства інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що 28 лютого 2017 року заступник директора державного підприємства "Завод "Електротяжмаш", заснованого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, частка державної власності в якому становить 100%, діючи за попередньою змовою з начальником відділу вказаного підприємства, отримав від виконавчого директора ТОВ "Укрмашіндустрія" за видачу останнім раніше сплаченого товару частину неправомірної вигоди у розмірі $37 тис.", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 28 лютого 2017 року заступника директора і начальник відділу "Електротяжмашу" були затримані на отриманні неправомірної вигоди

Київський райсуд на клопотання прокуратури обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суд також встановив заставу в сумі 960 тис. грн кожному підозрюваному й усунув їх від роботи.

Як повідомляла прес-служба прокуратури Харківської області, викрити посадовців ДП допоміг підприємець, що поскаржився в прокуратуру, на дії керівника держпідприємства і його підлеглих. За словами бізнесмена, вони відмовлялися поставити його фірмі електрообладнання, доки він не дасть хабар. Не отримавши електрообладнання, він не міг своєчасно поставити продукцію іншому підприємству і йому довелося б платити штраф за зрив термінів постачання.

1 березня 2017 року в прес-службі ДП "Електротяжмаш" (Харків), заявили, що розглядають кримінальні провадження щодо співробітників, відкриті на підставі звернення керівника фірми-контрагента заводу, як спробу дестабілізувати роботу підприємства.

"Кримінальне провадження щодо співробітників заводу, ініційоване керівником контрагента "Електротяжмашу", розглядається як спроба дестабілізації роботи заводу і провокація через проведення 1 березня судового засідання з питання стягнення штрафних санкцій за несвоєчасну оплату. Позивачем у цій справі виступає завод", - повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Електротяжмашу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА