08:29 10.01.2018

Палата представників Конгресу США закликає Трампа ввести нові санкції проти іранської влади

2 хв читати
Палата представників Конгресу США закликає Трампа ввести нові санкції проти іранської влади

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію на підтримку антиурядових виступів в Ірані. У ній, зокрема, йдеться про те, що законодавці "стоять на боці іранського народу, який залучений в законні мирні протести проти репресивного корумпованого режиму", а також засуджують "серйозні порушення прав іранського народу" урядом Ірану.

Документ закликає президента Дональда Трампа ввести нові санкції проти іранської влади за порушення прав людини.

"Ми стоїмо на боці іранського народу, і повинні пояснити, що він не є об'єктом санкцій. Санкції США спрямовані проти репресивного і дестабілізуючого обстановку режиму, не проти народу країни", - заявив глава Комітету у закордонних справах палати представників Ед Ройс.

Європейські партнери США виступають проти втручання США в справи Ірану. Так, глава МЗС ФРН Зігмар Габріель напередодні заявив, що Берлін не наслідуватиме Вашингтон, який закликає до того, щоб світова спільнота виступила за зміну уряду Ірану.

За словами З.Габріеля, Німеччина, як і Франція, "виступають проти спроб маніпулювання питаннями, пов'язаними з внутрішніми конфліктами в Ірані".

Постпред Франції при ООН Франсуа Делатра на засіданні РБ організації, яке відбулося минулого тижня за ініціативою Вашингтона щодо ситуації в Ірані, заявив, що антиурядові виступи іранців "не є загрозою для міжнародного миру і безпеки".

Він зазначив, що "зміни в Ірані повинні стати не результатом зовнішнього впливу, а результатом роботи самого іранського народу" і що "не можна допускати маніпулювання цією кризою" в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА