09:58 10.01.2018

У США і Франції є запитання до Apple через повільну роботу iPhone

2 хв читати
У США і Франції є запитання до Apple через повільну роботу iPhone

Представники влади США і Франції зацікавилися діяльністю Apple Inc. після оприлюднення інформації про те, що компанія навмисно уповільнює продуктивність деяких моделей своїх пристроїв.

У вівторок голова сенатського комітету з торгівлі Джон Туні заявив, що Apple має відповісти на низку запитань, як компанія прийняла рішення про зниження продуктивності у старих iPhone, пише The Wall Street Journal.

У листі до головного виконавчого директора Apple Тіма Кука, копія якого є в розпорядженні видання, сенатор запитує, як компанія відстежує скарги клієнтів на продуктивність. Також він хоче дізнатися, чи розглядає Apple можливість надання знижок тим клієнтам, які заплатили повну вартість за заміну акумулятора до того, як у грудні компанія запропонувала знижки на це.

Тим часом прокуратура Франції почала розслідування стосовно Apple, проводити його буде підрозділ, що займається шахрайствами, повідомляє Associated Press.

У грудні французька організація, що займається захистом прав споживачів, подала офіційну скаргу з вимогою припинити навмисне обмеження продуктивності пристроїв, які Apple зараховує до застарілих.

За французькими законами, умисне скорочення терміну служби товару з метою спонукати споживача придбати новий є злочином.

Наприкінці минулого року Apple вибачилася за ситуацію з навмисним уповільненням продуктивності деяких моделей iPhone після численних скарг користувачів.

Apple визнала, що скоригувала операційну систему iOS таким чином, щоб уповільнити виконання певних завдань, що вимагають найбільших витрат обчислювальних ресурсів, оскільки використовувані в iPhone літій-іонні акумулятори втрачають потужність з часом і в деяких умовах, наприклад, у холодну погоду, або за низького рівня заряду, не витримують навантаження.

Компанія пообіцяла знизити ціну на послугу заміни акумулятора, а також включити до оновленої версії операційної системи для iPhone, яка вийде на початку 2018 року, функцію відстеження стану акумулятора. Вартість заміни батареї для iPhone 6 і пізніших моделей скоротиться до $29 з $79.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА