11:28 10.01.2018

На кордоні з Польщею заблокували три дороги через податкові зміни

2 хв читати
На кордоні з Польщею заблокували три дороги через податкові зміни

Активісти перекрили у Львівській області дороги біля пунктів пропуску "Шегині-Медика" та "Рава-Руська - Гребенне" на кордоні з Польщею, повідомила прес-служба управління патрульної поліції у Львівській області.

Учасники акції висловлюють невдоволення змінами у митному законодавстві щодо норм і правил переміщення товарів через держкордон, які вступили в дію з 1 січня 2018 року. За даними патрульної поліції, кілька десятків учасників акції ходять пішохідними переходами неподалік від пунктів пропуску.

У результаті переговорів із протестувальниками біля пункту пропуску "Шегині" досягнуто домовленість про те, що вони пропускатимуть щотридцять хвилин по десять автомобілів, щоб уникнути конфлікту між протестувальниками і людьми, які хочуть перетнути кордон.

Також, за даними Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, в с. Роснівка Яворівського району в 10 км від пункту пропуску "Краковець-Корчова" протестувальники проти змін у митному законодавстві також перекрили автодорогу. Рух транспорту цією ділянкою сповільнився, пікетувальники періодично пропускають транспорт в обидва боки.

За даними облуправління ДФС, інші пункти пропуску на кордоні з Польщею працюють у штатному режимі.

Крім того, як повідомляє Головне управління Національної поліції у Волинській області, така ж акція протесту почалася на автошляху біля міжнародного автомобільного пункту пропуску "Ягодин".

"О 9:10 поблизу с.Старовойтове Любомльського району учасники протесту шляхом безперервного руху пішохідним переходом частково обмежили рух транспорту на міжнародній трасі Київ-Ковель-Ягодин. В акції беруть участь 70 осіб. В охороні громадської безпеки задіяно понад 40 поліцейських", - повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися законодавства і не допускати порушень публічної безпеки.

Як повідомлялося, Верховна Рада ввела обмеження на безподаткові пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях: тепер їх може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до EUR150, при цьому, починаючи з четвертої посилки, їх оподатковуватимуть та обкладатимуть митом і акцизом. Ці обмеження набудуть чинності з 1 січня 2019 року.

Водночас зміни правил безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжувальному багажі сумою до EUR500 (в аеропортах - до EUR1000) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби та в'їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин, набули чинності 1 січня 2018 року.

9 січня Головне управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Львівській області попередило про можливе блокування активістами з 10 січня автодоріг, що ведуть до пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА