12:13 10.01.2018

Прокуратура хоче провести експертизу для підтвердження особистостей Путіна, Шойгу і Аксьонова на відео, наданих суду у справі про держзраду Януковича

2 хв читати
Прокуратура хоче провести експертизу для підтвердження особистостей Путіна, Шойгу і Аксьонова на відео, наданих суду у справі про держзраду Януковича

Головна військова прокуратура України просить Оболонський районний суд Києва провести експертизу достовірності особистостей президента Росії Володимира Путіна, міністра оборони РФ Сергія Шойгу, командувача ЧФ РФ Олександра Вітка та самопроголошеного "глави" Криму Сергія Аксьонова на відеозаписах, які є доказами обвинувачення у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

На засіданні суду в середу прокурор Руслан Кравченко нагадав, що 4 і 16 грудня 2017 року серед доказів вчинення В.Януковичем кримінальних правопорушень були досліджені фільм Андрія Кондрашова "Крим. Шлях на батьківщину", інтерв'ю В.Путіна журналістам, де президент РФ, на думку звинувачення, "підтверджує факт звернення до нього Віктора Януковича з проханням використовувати Збройні сили РФ для захисту життя, свободи і здоров'я громадян України".

Прокурор зазначив, що під час дослідження цих доказів на той момент В.Януковича захищав державний адвокат Ігор Ляшенко, який подав клопотання про визнання їх неприпустимими у зв'язку з відсутністю в матеріалах кримінальної справи підтверджень, що особи, зображені на зазначених відеозаписах, є саме В.Путіним, С. Шойгу, О.Вітком і С.Аксьоновим.

"Щоб в майбутньому у суду не виникали сумніви щодо достовірності слів зазначених осіб і присутності цих осіб на цих відеозаписах, сторона звинувачення вважає, що потрібно провести додаткові експертизи. Наразі є необхідність призначити комплексну судово-портретну експертизу і експертизу відеозаписів по зазначеним особам: Путіну, Шойгу, Вітку і Аксьонову ", - підкреслив Р.Кравченко.

При цьому прокурор зазначив, що під час досудового слідства приватні адвокати екс-президента В. Сердюк та І.Федоренко не брали під сумнів особистості цих людей.

Суд вказав, що питання про проведення експертиз буде вирішено після прибуття в судове засідання адвокатів В.Януковича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА