08:58 11.01.2018

Справу батьків, трирічний син яких помер від голоду і тортур, передано до суду

2 хв читати
Справу батьків, трирічний син яких помер від голоду і тортур, передано до суду

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Жовтневого районного суду міста обвинувальний акт стосовно батька і матері 3-річного хлопчика, який помер від голоду і тортур у вересні минулого року.

"26-річної матері інкримінується злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст.166, ч.2 ст.121 КК України). 31-річному батькові - тортури, умисне завдання тілесних пошкоджень і умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ч.1 ст.127, ч.1 ст.122, ч. 2 ст.121 КК України)", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового розслідування, батько, раніше судимий за крадіжку, систематично бив дитину. Причому це відбувалося в присутності матері, яка навіть не намагалася перешкодити чоловікові.

У серпні 2017 року внаслідок чергового побиття у дитини було зламано спочатку ногу, а через кілька днів - поламані ребра. Хлопчик перестав ходити. Але, замість того, щоб відвезти малюка до лікарні, батько продовжував мучити дитину. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й важка черепно-мозкова травма. Весь цей час дитина страждала від фізичного болю і тривалий час нічого не їла. Потім хлопчик впав у кому.

"Швидку медичну допомогу викликала знайома матері, яка прийшла в гості. 26 вересня 2017 малюка в стані вкрай важкого фізичного виснаження і з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. Вранці, не приходячи до тями, хлопчик помер. Згідно з висновками експертів смерть дитини настала від голоду і постійного фізичного і психологічного насильства, мало характер особливої жорстокості та тривало більше року", - цитує прес-служба керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова.

Зараз на вимогу прокуратури батько перебуває під арештом. До матері застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА