20:44 11.01.2018

У частині шкіл Одеської області продовжують канікули через кір

2 хв читати
У частині шкіл Одеської області продовжують канікули через кір

Одеська обласна державна адміністрація наполягає на продовженні зимових канікул в школах в районах області з високим рівнем захворюваності на кір до 20 січня, повідомляє прес-служба обладміністрації.

Як повідомив на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) щодо заходів недопущення подальшого поширення захворюваності на кір серед населення Одеської області глава обладміністрації Максим Степанов, за цей період з населенням буде проводитися масово-роз'яснювальна робота щодо обов'язкової вакцинації дітей, а також осіб з так званих "груп ризику" - співробітників медичної та освітньої сфер.

Відповідальність за виконання цих заходів покладено на голів райдержадміністрацій Одеської області.

"Крім технічного проведення комісій ТЕБ та НС на місцях, у кожному з районів з високим рівнем захворюваності на кір обов'язково має бути ухвалено рішення про продовження зимових канікул. За цей тиждень необхідно максимально мобілізувати ресурси і зробити щеплення від кору. Моніторинг виконання цього рішення буде жорстким... Я вимагаю мобілізувати всі без винятку медичні ресурси та щоранку доповідати про моніторинг ситуації в розрізі кожного з районів ", - сказав М.Степанов.

Також комісія доручила обласному департаменту освіти і науки вжити заходів для того, щоб до загальноосвітніх закладів Одеської області не брали дітей, які не мають щеплення від кору. Також вона прийняла рішення виділити кошти з обласного бюджету для закупівлі вакцин для імунізації працівників медичної та освітньої сфер.

В обласному центрі аналогічна комісія Одеської міськради з аналогічних причин рекомендувала школам продовжити зимові канікули до 22 січня. При цьому в Одесі також наразі встановлюють шляхи виконання навчальних планів і програм не щепленими від кору дітьми, яких комісія рекомендувала не пускати в школи.

"Крім проведення уроків з обов'язковим відвідуванням навчального закладу, існують дистанційна освіта, індивідуальний графік та інші форми організації навчального процесу, що забезпечують реалізацію конституційного права дітей на отримання освіти", - йдеться у повідомленні прес-служби міськради.

Як повідомлялося, за 11 місяців 2017 року Україні зафіксовано 3382 випадки захворювання на кір, зокрема п'ять летальних випадків - усі в Одеській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА