16:43 12.01.2018

Україна поставила до Таїланду чергову партію ОБТ "Оплот", планує завершити контракт у I кв. 2018 р.

2 хв читати
Україна поставила до Таїланду чергову партію ОБТ "Оплот", планує завершити контракт у I кв. 2018 р.

Державне підприємство "Завод ім. Малишева" (Харків) відвантажило до Таїланду чергову партію основних бойових танків (ОБТ) "Оплот", побудованих в рамках укладеного у 2011 році контракту обсягом понад $240 млн, завершення контракту з тайським замовником в повному обсязі заплановано на перший квартал 2018 року, повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром" у п'ятницю.

Згідно з повідомленням, чергову партію нової української бронетехніки 27 грудня 2017 року було відправлено до Таїланду після стаціонарних та польових випробувань і прийомки замовника.

Обсяг відвантаженої партії в дежконцерні не озвучують.

"За контрактом з Таїландом, заводу ім. Малишева залишилося передати замовнику лише кілька бойових машин. На підприємстві планують завершити виконання домовленостей у першому кварталі 2018 року", - повідомляє прес-служба.

Наразі ДП "Завод ім. Малишева" готовий до виконання державного оборонного замовлення з виготовлення танків "Оплот" для ЗС України, зазначається в повідомленні.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк ОБТ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року. В українську армію поставлені перші два танки.

Контракт обсягом понад $240 млн на поставку до Таїланду 49 українських танків ОБТ "Оплот" укладено в 2011 році, у квітні 2012 року "Завод ім.Малишева" розпочав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними підприємства, становив $30 млн. Перші п'ять бойових машин було відвантажено тайському замовнику на початку 2014 року.

В умовах російської агресії в 2014 році Україна вимушено призупинила кілька експортних контрактів на поставку основної військової техніки, яку відвантажували до зони бойових дій на Донбасі. Поставки за цими контрактами відновлено в 2015-2016 рр. за рахунок планового нарощування виробничих потужностей підприємств "Укроборонпрому".

Завершення контракту за уточненим з таїландською стороною графіком раніше було заплановано на осінь 2017 року. Згідно з неофіційними даними, станом на кінець 2017 року українська сторона в рамках контракту поставила до Таїланду близько 35 нових ОБТ "Оплот".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА