17:44 12.01.2018

ДП "Завод ім. Малишева" забезпечив відвантаження чергової партії МТУ для пакистанського ОБТ Al-Khalid

2 хв читати
ДП "Завод ім. Малишева" забезпечив відвантаження чергової партії МТУ для пакистанського ОБТ Al-Khalid

Державне підприємство "Завод ім. Малишева" (Харків) забезпечило постачання чергової, п'ятої партії моторно-трансмісійних установок (МТУ) для пакистанського основного бойового танка (ОБТ) Al-Khalid, повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром" у п'ятницю.

"Завод імені Малишева" завершив відправку чергової партії моторно-трансмісійних установок для Республіки Пакистан - відвантажена вже п'ята партія", - повідомляє прес-служба, не уточнюючи якихось інших деталей реалізації експортного контракту.

Як зазначено в повідомленні, виконання експортних контрактів ДП "Завод ім. Малишева" забезпечено у рамках дозавантаження підприємства після повного виконання всіх узятих перед Міністерством оборони України зобов'язань щодо ремонту та постачання ЗСУ танків Т-64 БМ "Булат".

Як повідомлялося, Україна співпрацює з Пакистаном і КНР у проекті ОБТ Al-Khalid із 2001 року. Тоді було укладено перший контракт на постачання 15 моторно-трансмісійних установок на базі двигуна 6ТД-2 для пакистанського ОБТ, який складають на потужностях у Таксилі. Черговий контракт обсягом понад $50 млн на постачання 110 МТУ з двигуном 6ТД-2 потужністю 1200 к. с. для ОБТ Al-Khalid сторони підписали в 2013 році. Контракт був розрахований на чотири роки.

Нині українські фахівці вже освоїли двигун нового покоління 6ТД-3 потужністю 1500 к. с., який може конкурувати з розробками світових виробників.

Пакистан - один із давніх і найбільших партнерів України у ВТС: у рамках укладеного в 1996 році контракту вартістю близько $650 млн Україна поставила до Пакистану 320 танків Т-80УД. У листопаді 2016 року "Укрспецекспорт" і пакистанська корпорація Heavy Industries Taxila підписали меморандум про розширення двостороннього ВТС у сфері техобслуговування і модернізації бронетехніки ЗС Ісламської Республіки Пакистан. Досягнуті домовленості передбачають розміщення на потужностях ОПК України пакистанського оборонного замовлення на суму понад $600 млн.

У березні 2017 року у рамках реалізації цих домовленостей обидві сторони підписали перші контракти на пілотний капітальний ремонт першої партії Т-80УД пакистанської армії, а також на постачання в інтересах пакистанської сторони танкових прицілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА