18:16 12.01.2018

Депутату Одеської облради та його спільнику, які переховуються від слідства, повідомлено про підозру за пропозицію хабара працівнику НАБУ

2 хв читати
Депутату Одеської облради та його спільнику, які переховуються від слідства, повідомлено про підозру за пропозицію хабара працівнику НАБУ

Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним судом України (НАБУ) повідомила про підозру депутату Одеської обласної ради та його спільнику за пропозицію надати $500 тис. хабара посадовій особі НАБУ.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Генпрокуратури, 4 листопада 2017 року із заявою до Генпрокуратури звернулася особа, якій стало відомо про підготовлюваний хабар працівнику НАБУ за зняття арештів з рахунків суб'єкта господарської діяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн і уникнення конфіскації заарештованих коштів, який задіяний у схемі заволодіння коштами Одеського міськбюджету.

Працівники Генпрокуратури і НАБУ 17-21 листопада 2017 року задокументували факт пропозиції керівнику одного з підрозділів НАБУ неправомірної вигоди в сумі $500 тис.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція службовій особі, який займає відповідальне становище, неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

"Наразі вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваних, проводяться обшуки за місцем реєстрації та можливого місцеперебування підозрюваних, з метою вручення їм клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки останні ухиляються від слідства", - йдеться в повідомленні.

У разі невстановлення місцезнаходження підозрюваних і неявки до слідчого Генеральної прокуратури України їх буде оголошено в державний та міжнародний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА