20:53 12.01.2018

Засновник Amazon пожертвував на освіту дітей мігрантів $ 33 млн

3 хв читати
Засновник Amazon пожертвував на освіту дітей мігрантів $ 33 млн

Джефф Безос пожертвував на освіту дітям американських іммігрантів $ 33 млн. Раніше він мало займався благодійністю і навіть запитував на своїй сторінці в Twitter, як може допомогти людям

Головний виконавчий директор Amazon.com Inc. Джефф Безос і його дружина Маккензі виділили $ 33 млн на стипендії в коледжах для дітей іммігрантів, які приїхали в США . Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті американської некомерційної освітньої групи TheDream.US Цих коштів, як відзначили її представники, вистачить, щоб профінансувати тисячу подібних виплат, які покриють витрати на навчання, книги та інші збори.

Пожертвування, як підкреслюється в повідомленні, стало найбільшим за весь час існування TheDream.US (вона була заснована три з половиною роки тому). Ця група реалізує одну з наймасштабніших в США стипендіальних програм для учасників Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA - запущена попереднім президентом США Бараком Обамою програма для дітей мігрантів, згідно з якою вони можуть уникнути депортації і згодом отримати дозвіл на роботу в Штатах) і "мрійників" (Dreamers) - так в США називають дітей нелегальних іммігрантів, що проживають в Сполучених Штатах.

Передані подружжям Безос гроші, як відзначили в TheDream.US, будуть витрачатися протягом чотирьох років і покриють витрати "мрійників" на освіту. Наразі в цій програмі беруть участь близько 3 тис. чоловік.

"Мій батько переїхав в США, коли йому було 16 років в рамках операції "Пітер Пен" (операція з вивезення 14 тис. дітей з революційної Куби на початку 1960-х років)", - пояснив Безос своє рішення, зауваживши також, що тоді його батько навіть "не говорив англійською". "За допомогою низки чудових організацій в штаті Делавер мій тато став видатним громадянином", - додав засновник Amazon, підкресливши, що тепер він і його дружина "пишаються тим, що вони можуть допомогти сьогоднішнім "мрійникам".

З 2012 року в США, як розповіла президент TheDream.US Кенді Маршалл, 800 тис. дітей незаконних іммігрантів отримали статус учасників програми DACA. Ці підлітки, за її словами, не мають права на отримання федеральних грантів, не отримують державної допомоги в 44 штатах, а також повинні самостійно оплачувати своє навчання. Нинішній президент США Дональд Трамп виступає за те, щоб припинити дію програми їх підтримки. Він, як пише Reuters, вже підписав відповідну постанову, проте в середу, 10 січня, його дію призупинив суддя окружного суду в Сан-Франциско. Трамп після цього назвав американську судову систему "розламаною і несправедливою", а також обурився, чому США дозволяють в'їжджати в країну людям з "дірок".

Безос  9 січня став найбагатшим бізнесменом в історії, побивши рекорд засновника Microsoft Білла Гейтса за розміром статку. Тоді він очолив топ мільярдерів як володар капіталу в $ 105,1 млрд (стан Гейтса Bloomberg на той момент оцінював в $ 93,3 млрд). Однак на відміну від засновника Microsoft глава Amazon не є учасником кампанії "Клятва дарування" (The Giving Pledge), яка полягає в тому, щоб жертвувати значну частину своїх статків на благодійність (так, Гейтс, за даними на липень 2017 року, за свою кар'єру в бізнесі передав на благодійність близько $ 33 млрд).

Безос ж, як зауважував Bloomberg в листопаді минулого року, мало жертвував на благодійність і тільки діяв у якості філантропа. Зокрема, в червні на своїй сторінці в Twitter він попросив користувачів мікроблогу порадити йому, як він може допомогти людям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА