07:04 13.01.2018

Запорізька область закупить близько 2 тис. вакцин від кору для місцевих медиків

2 хв читати
Запорізька область закупить близько 2 тис. вакцин від кору для місцевих медиків

Запорізька комісія з питань техногенно-екологічної безпеки вирішила придбати близько 2 тис. вакцин для місцевих медпрацівників у зв'язку із зараженням на кір 33 співробітників лікарень області.

"Вакцина від кору для запорізьких медиків вже купується. В першу чергу вирішено закупити імуноглобулін, який теж застосовується з метою екстреної профілактики кору в осередках і прищепити медпрацівників як би в плановому порядку", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" завідувачка відділенням Запорізького лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Марина Колерова.

За її словами, зараження кором місцевих медпрацівників відбувалося не тільки в Запорізькій інфекційній лікарні, де внаслідок контакту з хворими захворіли 6 лікарів, а й ще в 8 лікувальних установах Запорізької області. В результаті, на кір захворіло 33 співробітників лікарень, з яких 27 - лікарі, інші санітарки і студенти-інтерни.

"Безумовно, в лікарні хворі надходили не з первинним діагнозом кір, оскільки первинний діагноз складно виявити. Це були ознаки ГРВІ, тому хворі були відразу ізольовані, як з кором. І при спілкуванні з цими хворими - дітьми і дорослими - ці медпрацівники і захворіли", - зазначила М.Колерова.

За даними інфекціоністів, в основному вік хворих медпрацівників від 30 до 39 років, в основному всі вони не мали двох щеплень проти кору. Також є випадки, коли хворіли щеплені люди, але у них був втрачений імунітет, оскільки після щеплень від кору минуло занадто багато часу.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА