13:19 13.01.2018

Депутат Одеської облради, якого підозрюють у спробі дати хабар співробітникові НАБУ, заперечує звинувачення

3 хв читати
Депутат Одеської облради, якого підозрюють у спробі дати хабар співробітникові НАБУ, заперечує звинувачення

Депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко, якому правоохоронці повідомили про підозру за пропонування хабара в $500 тис. співробітникові Національного антикорупційного бюро України, заперечує звинувачення і обіцяє незабаром добровільно прийти в НАБУ.

"Інформація, яка з'явилася в деяких ЗМІ з подачі НАБУ в тому, що я нібито причетний до пропозиції хабара в 500 тис. дол. за вирішення якихось питань, пов'язаних з "Краяном", є вигадкою, провокацією. Це ні що інше як мильна бульбашка, яка не має під собою реальних підстав", – написав депутат на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Також, за його словами, не відповідає дійсності інформація про те, що йому повідомили про підозру.

"Про все, що відбувається я дізнався зі ЗМІ. Підозру мені ніхто не вручав. Найближчим часом я повернуся в Київ і сам прийду у НАБУ, і хочу отримати від них зрозумілі пояснення щодо поширеної брехні. Якщо у них будуть до мене запитання, я відповім на кожне них. Якщо буде необхідність, я готовий відстояти свою правоту в чесних і прозорих судових процесах", – написав депутат.

Також він наголосив, що не відповідає дійсності інформація про те, що він є вигодоодержувачем комерційних угод, згаданих у повідомленнях правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 12 січня 2018 року Генеральна прокуратура України спільно з НАБУ повідомила про підозру депутату Одеської облради та його спільнику за пропозицію дати хабар у розмірі $500 тис. співробітникові НАБУ. Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, наразі вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваних", проводяться обшуки за місцем їх реєстрації та можливого місцезнаходження, оскільки вони "ухиляються від слідства".

За інформацією правоохоронців, депутат облради мав намір дати хабар представнику НАБУ за зняття арешту з рахунків суб'єкта госпдіяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн та уникнення конфіскації заарештованих коштів.

У свою чергу, як уточнили в НАБУ, хабар співробітникові НАБУ пропонували в обмін на зняття арешту з рахунків ТОВ, який використовували, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету міста Одеси. "Йдеться про гроші, отримані від продажу будівлі мерії Одеси за завищеними цінами... Нагадуємо, ця будівля у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року була продана за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн", – йдеться в повідомленні Нацбюро.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція посадовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди).

У повідомленнях Генпрокуратури і НАБУ не називалося прізвище депутата облради, якому повідомлено про підозру, однак за інформацією інтернет-видання Insider, йдеться про депутата Одеської облради Олега Бабенка, якому вдалося втекти від спецназу, що намагався його затримати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА