16:29 16.01.2018

В "Опоблоці" заявили про безпідставність затримання заступника керівника їхньої фракції в Миколаївській міськраді

2 хв читати
В "Опоблоці" заявили про безпідставність затримання заступника керівника їхньої фракції в Миколаївській міськраді

У політичній партії "Опозиційний блок" заявляють, що затримання заступника керівника фракції "Опозиційний блок" у Миколаївській міській раді Ігоря Копійки в понеділок було здійснено без доказів його провини та законних підстав.

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання... І.Копійки, при цьому без рішення суду назвав і його, і його сина, і його помічника злочинною організацією, без будь-яких доказів і судових рішень звинувативши в злодійстві і даванні хабара. На підставі яких законів громадянин України визнається винним без рішення суду?", - йдеться в заяві Миколаївської міської організації "Опозиційного блоку", оприлюдненій на офіційному веб-сайті партії.

У партії також зазначають, що, за заявою прокуратури, якийсь хабар І.Копійка нібито пропонував прокурору ще в грудні минулого року, проте прокуратура заявила про це лише зараз, у зв'язку з чим висловлюють сумнів у тому, що злочин мав місце.

"Ми впевнені, що Ігор Копійка зможе в правовому полі довести невинуватість свою і свого сина. А на лаві підсудних опиняться замовники цих кримінальних справ", - йдеться в заяві міськорганізації партії.

Як повідомлялося, в понеділок увечері генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання в Миколаєві на місці злочину п'яти членів організованого злочинного угруповання на чолі із заступником керівника фракції "Опоблоку" Миколаївської міськради І.Копійкою. Серед учасників угруповання генпрокурор перерахував сина І.Копійки, помічника та двох керівників підконтрольних підприємств ЖКГ.

Генпрокурор уточнив, що затримані систематично протягом 2016-2017 років здійснювали розкрадання бюджетних коштів, а в грудні були викриті в передачі хабара в сумі 250 тис. грн працівнику прокуратури, який завчасно повідомив про це своєму керівництву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА