17:24 16.01.2018

Під час сутички біля ВР близько 20 людей постраждали від сльозогінного газу

2 хв читати
Під час сутички біля ВР близько 20 людей постраждали від сльозогінного газу

Під час сутичок між мітингувальниками біля будівлі Верховної Ради та працівниками правоохоронних органів близько 20 людей постраждали від сльозогінного газу, але до лікарів швидкої допомоги не зверталися, повідомляє Товариство Червоного Хреста України.

"У Києві неспокійно: під Верховною Радою сталися сутички. Загони швидкого реагування Червоного Хреста України патрулювали події, аби надати першу допомогу тим, кому це потрібно", - йдеться в повідомленні організації Червоний Хрест України на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За словами волонтера загону швидкого реагування Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Федора Настенка, було близько 20 постраждалих від сльозогінного газу.

"Як завжди, ми промивали їм очі термальною водою. Передавати їх лікарям швидкої допомоги не довелося", - розповів Ф.Настенко.

Як повідомлялося, вранці у вівторок, 16 січня, біля будівлі ВР розпочалася акція під назвою "Стоп реванш" з вимогою ухвалення низки законів по деокупацію Донбасу, впровадження санкцій проти російських компаній, прийняття законопроекту про Антикорупційний суд. Також серед вимог мітингувальників - притягнення до відповідальності деяких політиків, "пов'язаних із попередньою владою".

Організаторами акції виступали громадські об'єднання "Вільні люди", організації "Українська народна рада Донеччини та Луганщини", "Національний альянс", "Музичний батальйон", "С-14", "УНА-УНСО".

За даними поліції, правопорядок в урядовому кварталі столиці у вівторок забезпечують понад 3 тис. 800 правоохоронців - співробітників столичної поліції та Національної гвардії України.

Спочатку акція відбувалася мирно. Потім між мітингувальниками біля будівлі ВР і співробітниками правоохоронних органів сталася сутичка після того, як учасники акції спробували спалити прапор РФ. Пізніше ситуація стабілізувалася.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок розглядає в другому читанні та в цілому законопроект "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", згідно з яким РФ визнається державою-агресором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА