14:14 17.01.2018

Муженко розпорядився розробити заходи із підготовки до прийняття на озброєння ПТРК Javelin

2 хв читати
Муженко розпорядився розробити заходи із підготовки до прийняття на озброєння ПТРК Javelin

 Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що надав розпорядження із розробки заходів у рамках підготовки до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"Я віддав розпорядження щодо розробки заходів підготовки до експлуатації і прийняття на озброєння Збройних сил американських протитанкових ракетних комплексів Javelin", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Як повідомлялося, 12 січня українське інтернет-видання Ukrainian Military Pages повідомило, що в ЗСУ планують розпочати підготовку розрахунків протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin. "Підготовка кандидатів розпочнеться 15 січня на базі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного із проведення мовної підготовки для здобуття необхідного рівня знання англійської мови", - йдеться в інформації.

Видання пише, що після мовної підготовки, "кандидати вирушать за кордон для проходження навчання із бойового застосування протитанкових ракетних комплексів".

Водночас керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Паранюк повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що підготовка українських військових інструкторами армій країн НАТО за різними напрямами триває вже не перший рік. "Третій рік поспіль на Яворівському полігоні триває підготовка наших військовослужбовців за різними спеціальностями підрозділів країн-членів НАТО", - сказав він.

О.Паранюк додав, що після свят на полігон прибудуть 250 військовослужбовців із США, які допоможуть в підготовці та перепідготовці українських військових. "У цьому році три підрозділи ЗСУ пройдуть перепідготовку за різними стандартами НАТО. Це і нульова підготовка, і злагодженість дій у складі батальйону тощо. Ми маємо бути готові до будь-яких викликів сучасності", - наголосив він.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Національної академії Сухопутних військ ЗСУ Антон Миронович сказав, що точної дати початку підготовки українських розрахунків ПТРК Javelin наразі немає, проте дискусія про її початок вже точиться. "Зараз триває дискусія, як організувати цю підготовку. Однак немає вказівки щодо організації таких заходів, так само, як і немає такого озброєння в Україні", - сказав він.

А.Миронович зазначив, що українська сторона готова розпочати таку підготовку в найкоротші терміни, проте наразі немає відповідного розпорядження, як і необхідних для цього іноземних інструкторів і зразків ПТРК Javelin. "Як відомо, найближчим часом до України прибудуть 250 військовослужбовців із США. Однак у програмі підготовки, яка запланована разом з ними, наразі немає мовної підготовки, про яку говорять ЗМІ. Не виключено, що вона може розпочатися найближчим часом, коли надійде відповідна вказівка", - наголосив керівник прес-служби.

А.Миронович також зазначив, що підготовка українських розрахунків ПТРК відбуватиметься у рамках допомоги США Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА