16:34 17.01.2018

Рішення Краматорського суду запобігло загрозі виведення $1,5 млрд Януковича з-під арешту

2 хв читати
Рішення Краматорського суду запобігло загрозі виведення $1,5 млрд Януковича з-під арешту

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що якби не рішення Краматорського районного суду в квітні 2017 року про спецконфіскацію, то $1,5 млрд коштів оточення екс-президента України Віктора Януковича могли бути виведені з-під арешту.

"Я вам відверто скажу, що навіть ці $1,5 млрд як мінімум тричі ми стояли перед загрозою зникнення або частини, або навіть усього комплексу", - сказав генпрокурор під час засідання комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони в середу в Києві.

Він зазначив, що було багато спроб прийняти рішення, за яким можна було б вивести ці кошти.

"Якби ми це (спецконфіскацію - ІФ) не зробили у квітні минулого року й тягнули далі, то я практично не сумніваюся, що більшість коштів було б рішеннями тих чи інших інститутів виведено з-під арешту", - сказав Ю.Луценко.

Він повідомив, що повний текст рішення Краматорського райсуду щодо спецконфіскації коштів В.Януковича розміщується в будівлі Генпрокуратури, проте його засекречено.

"Рішення Краматорського суду міститься в таємній кімнаті Генпрокуратури. Я закликаю всіх не сприяти членам ОЗУ Януковича, зокрема і шляхом надання йому можливості ставити під сумнів рішення українського суду, яке набуло законної сили", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що зловмисники всіляко намагаються повернути конфісковані кошти, "зокрема, шляхом шпіонажу отримати документ, можливо, навіть не справжній, і в іншій країні спробувати знайти свій суд, який реалізує їхні плани".

При цьому він зазначив, що за фактом розголошення цього рішення суду кримінальне провадження не відкривалося.

"До мене надійшло півтора десятка запитів від дуже різних антикорупційних ЗМІ, чи порушили ми проти "Української правди" справу за розголошення держтаємниці, чи порушили ми справу проти Al Jazeera за шпигунство. Чи знаєте, чому? Щоб той документ, який ви називаєте, рішенням суду легалізувати. Ні, не порушували", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА