17:21 17.01.2018

Заступник глави МЗС відкидає звинувачення адвокатів Януковича в підробці при наданні документів з ООН про його лист Путіну

2 хв читати
Заступник глави МЗС відкидає звинувачення адвокатів Януковича в підробці при наданні документів з ООН про його лист Путіну

 Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця відкинув звинувачення адвокатів екс-президента України Віктора Януковича про те, що дипломати нібито вчинили підробку при наданні за запитом Генпрокуратури України листа В.Януковича до президента РФ Володимира Путіна, який демонстрував 3 березня 2014 року в ООН тодішній постпред РФ Віталій Чуркін.

На засіданні Оболонського районного суду Києва в середу під час допиту цього свідка адвокат Віталій Сердюк заявив, що спочатку Міністерство закордонних справ України надало лист В.Януковича без підпису екс-президента, а потім із підписом. На його думку, це стало результатом службової фальсифікації співробітників МЗС України.

На це С.Кислиця зазначив, що В.Чуркін на засіданні Радбезу ООН демонстрував копію оригіналу заяви В.Януковича, це не може бути поставлено під сумнів і саме в цьому полягає суть цього питання.

"Суть полягала й полягає в тому, що Віктор Янукович звернувся до іноземної держави, порушуючи Конституцію України, базовий договір, угоди про дислокацію Чорноморського флоту РФ, використовувати на території України, не Криму, а України, тому що в першому абзаці цієї заяви йшлося про південно-східні регіони України", - зазначив заступник глави МЗС України.

С.Кислиця також пояснив, що "секретаріат ООН у 2014 році дав текст, а в 2017 році на додаток до тексту з'явився ще один офіційний документ ООН, яким було перепроваджено, як написано в копії та оригіналі ноти, фотокопію заяви". "Тому ваші спроби звинуватити в підступі, шахрайстві та підміні додатку не працюють", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА