18:49 17.01.2018

Муженко розповів про можливі терміни постачань Javelin в Україну

2 хв читати
Муженко розповів про можливі терміни постачань Javelin в Україну

Постачання і прийом на озброєння української армії американських протитанкових ракетних комплексів Javelin можуть відбутися в першому півріччі нинішнього року.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це сказав начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко. Відповідаючи на запитання журналістів у Брюсселі в середу про часові рамки, В.Муженко сказав, що партнери називають "різні терміни - від двох до п'яти-шести місяців".

Міністр зазначив, що в питанні надання США Україні оборонного озброєння "позиція одна - питання щодо Javelin". Він пояснив, що є відповідна процедура отримання цієї зброї: "Вона не така швидка, як нам хотілося б - це сьогодні й одразу". Спочатку експерти мають вивчити готовність України приймати таку зброю і зберігати її безпечно, зазначив В.Муженко.

"Підготовку до експлуатації такої зброї ми вже проводимо", - розповів міністр, уточнивши, що триває підготовка створення підрозділів, які будуть оснащені такою зброєю. При цьому ПТРК Javelin він назвав елементом стримування в протистоянні з РФ.

У Брюсселі 16-17 січня відбувається засідання Військового комітету НАТО. В.Муженко прибув до Бельгії для участі в ньому й обговорив із начальниками генштабів країн НАТО стан реформування ЗСУ.

Як повідомлялося, 12 січня українське інтернет-видання Ukrainian Military Pages повідомило, що в ЗСУ планують розпочати підготовку розрахунків протитанкових ракетних комплексів Javelin. "Підготовка кандидатів розпочнеться з 15 січня на базі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного з проведення мовної підготовки для набуття необхідного рівня знання англійської мови", - йдеться в повідомленні.

Керівник прес-служби Національної академії Сухопутних військ ЗСУ Антон Миронович повідомив, що точної дати початку підготовки українських розрахунків ПТРК Javelin поки що немає, проте дискусія про її початок триває. Він зазначив, що українська сторона готова розпочати таку підготовку в найкоротші терміни, проте поки що немає відповідного розпорядження, як і необхідних для цього іноземних інструкторів і зразків ПТРК Javelin.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Зеленський провів у Дніпрі нараду

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА