07:48 18.01.2018

Трамп опублікував список журналістів-лауреатів його премії за "фейкові" новини

2 хв читати
Трамп опублікував список журналістів-лауреатів його премії за "фейкові" новини

Список журналістів, яким президент США Дональд Трамп присудив свою премію за публікацію недостовірних повідомлень, був опублікований на сайті Республіканської партії.

ЗМІ відзначають, що сайт за кілька хвилин після цього впав з невстановлених поки причин. Проте, низка американських ЗМІ встигли ознайомитися зі списком.

Як і очікувалося, до переліку потрапили ворогуючі з президентом і ті, що підтримували в передвиборній президентській гонці суперника Д. Трампа - кандидата від демократів Гілларі Клінтон - телеканал CNN, газети The New York Times, The Washington Post.

Перше місце серед журналістів у списку займає лауреат Нобелівської премії оглядач The New York Times Пол Кругман. У день виборів він, коли стало ясно, що перемагає Д.Трамп, передрік крах американської економіки.

У реєстр потрапив також журналіст телеканалу ABC Брайан Росс, який в ефірі в пошуках "російського сліду" в американських виборах і "змови" Д. Трампа з російською владою заявив, що Майкл Флінн, який пізніше став радником президента з нацбезпеки, під час передвиборної кампанії нібито отримав вказівку Д. Трампа налагодити зв'язки з Росією. За ці відомості він був відсторонений від ефіру.

Публікація списку викликала роздратування у низки американських законодавців, а сенатор-республіканець Джеф Флейк навіть порівняв Д. Трампа зі Сталіним, оскпремільки президент називає "фейкові" ЗМІ в США "ворогами народу".

"Пане президенте, перевіркою стану нашої демократії є те, що наш власний глава держави вживає сумнозвісні слова Йосипа Сталіна, якими він називав своїх ворогів", - цитують ЗМІ заяву сенатора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА