18:35 18.01.2018

Одещину засипає снігом, обласний центр залило дощем

2 хв читати
Одещину засипає снігом, обласний центр залило дощем

В Одеській області в четвер внаслідок снігопаду, налипання мокрого снігу та обриву ліній електропередач залишилися без світла близько 130 населених пунктів, зокрема Ізмаїл.

Як повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці у Facebook, без електроенергії залишилися також котельні та насосні станції міста.

"Роботи з відновлення енергозбереження міста Ізмаїла тривають за двома напрямами - це резервна лінія на 110 кіловольт і забезпечення водонасосних станцій і котельних від генераторів за лінії судноремзаводів. Роботи плануємо завершити до вечора. З метою недопущення правопорушень у темний час доби буде введено додаткові патрулі Нацгвардії", - написав мер, закликавши також мешканців міста не покидати без необхідності свої оселі.

У свою чергу голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов повідомив, що до Ізмаїла направлено дизель-генератори від військових та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Загалом М.Степанов назвав ситуацію в області контрольованою. "В Одеській області триває негода, на півночі - великий снігопад, рівень снігу сягає 20 см, на півдні - сніг із дощем, налипання мокрого снігу. Усе це супроводжується шквальним вітром. Загалом на цей момент у нас є відключення електроенергії в 136 населених пунктах регіону. Але я хочу зауважити, що ця цифра постійно змінюється, тому що оперативно виїжджають ремонтні бригади, усувають аварії. Але й негода може створювати нові обриви на лініях", - розповів він.

Складна ситуація також спостерігається в Кілійському районі. За повідомленням голови Кілійської районної ради Павла Бойченка, майже всі населені пункти району, за винятком міста Вилкового, частково або повністю знеструмлені.

У свою чергу обласний центр потерпає від сильного дощу, який триває понад 12 годин. Згідно з повідомленням Одеської міськради, 18 січня (станом на 14:00) в Одесі випало 35 мм опадів, що становить 83% місячної норми.

Рясні опади призвели до підтоплення деяких вулиць.

Ліквідацію підтоплень у місті забезпечують десять бригад КП "Міські дороги" та 21 одиниця спецтранспорту.

Також у місті працює 18 бригад ПАТ "Одесаобленерго", які усувають відключення електроенергії.

Згідно з прогнозом Гідрометцентру, в найближчі годину-дві четверга, 18 січня, в Одесі та області очікується подальше посилення північно-західного вітру 25-27 м/с. Така погода збережеться до кінця дня. 19 січня в регіоні очікується сніг, заметіль, ожеледиця. Температура вночі 2-4° морозу, вдень 1-3° тепла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА