10:13 19.01.2018

Українські правоохоронці вже встановили дані 500 членів "Самооборони Криму"

2 хв читати
Українські правоохоронці вже встановили дані 500 членів "Самооборони Криму"

 Українські правоохоронці вже встановили дані понад 500 членів незаконно утвореного збройного формування "Самооборона Криму", і ця робота триває, повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

"Представники так званої Самооборони Криму безпосередньо причетні до порушень прав та свобод громадян на території півострова, захоплення адміністративних будівель та інших стратегічних об'єктів, чим надавали допомогу країні-агресору. Правоохоронними органами на сьогодні встановлено дані понад 500 членів цього незаконно утвореного збройного формування. Робота з ідентифікації та збору доказів щодо причетності цих осіб до тих чи інших незаконних дій триває", - повідомляється в п'ятницю вранці на сайті прокуратури АРК.

У прес-службі відомства також інформують, що слідчі АРК отримали достатньо доказів для повідомлення про підозру за фактами участі у складі не передбаченого законом збройного формування у нападі на організації та громадян, а також посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України керівнику так званої роти спецпризначення Самооборони Криму.

"Зокрема, колишній керівник республіканської профспілки працівників МВС України зібрав 23.02.2014 року позачергове засідання профспілки, на якому було створено так зване збройне формування Самооборона Криму", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 27 лютого 2014 року зазначена особа очолювала 4-ту роту збройного формування, яка брала участь у блокуванні та захопленні аеропорту в Сімферополі, координувала дії російських силовиків у Криму, також здійснювало захоплення приміщень СБУ і МВС в автономії.

"17 січня особі повідомлено про підозру та підготовлено матеріали щодо оголошення її в розшук", - йдеться в повідомленні.

В інформації повідомляється, що зазначену людину підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 260 та ч. 2 ст. 110 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА