15:32 19.01.2018

В Черкасах оголошено надзвичайну ситуацію

2 хв читати
В Черкасах оголошено надзвичайну ситуацію

 Черкаси майже добу залишаються без води та світла внаслідок відключення ліній електропередач через негоду.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, напередодні, 18 січня, близько 12:00 унаслідок відключення двох ліній електропередач 110 кВ на електропідстанції "Сокирно" без електропостачання залишилася насосна станція КП "Черкасиводоканал", яка забезпечує місто водопостачанням.

О 19:55 четверга електропостачання підстанції було відновлено, й розпочалося подання води споживачам у м. Черкаси.

Але в четвер, 19 січня, о 05:10 ранку внаслідок повторного відключення 1-ї лінії електропередач на електропідстанції "Сокирно" насосна станція КП "Черкасиводоканал" знову залишилася без електрики.

Мер м. Черкаси Анатолій Бондаренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що аварійні бригади обленерго намагаються ліквідувати аварію.

"Прошу всіх громадян з розумінням поставитися до ситуації. Батьків прошу за можливості залишити дітей вдома, школи, на жаль, працювати не зможуть. Щойно фахівці усунуть аварію, ви одразу будете поінформовані", - написав він.

Водночас, як повідомляє місцеве видання "Дзвін", на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення про оголошення в Черкасах надзвичайної ситуації через відсутність у місті водопостачання. Призупинено навчальний процес у школах. У різні частини міста має бути забезпечений підвіз води.

"У Черкаській області оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку з припиненням водопостачання в окремих районах", - підтвердило Міністерство внутрішніх справ України на сторінці в соцмережі Facebook.

Відновити водопостачання обіцяють до 18:00 п'ятниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА