18:45 19.01.2018

Насіров до 19 березня носитиме електронний браслет із забороною виїжджати з Київської області

2 хв читати
Насіров до 19 березня носитиме електронний браслет із забороною виїжджати з Київської області

 Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід відстороненому голові Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову до 19 березня, згідно з якою він зобов'язаний носити електронний браслет і не залишати межі Київської області.

На засіданні в п'ятницю суд задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Аналогічне рішення ухвалено й щодо керівника департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Також на засіданні суду в п'ятницю прокурори продовжували зачитувати обвинувальний акт щодо Р.Насірова і його підлеглого, який налічує 774 сторінки.

При цьому Р.Насіров просив суд забезпечити більш швидке зачитування обвинувального висновку і розгляд його справи впродовж розумного строку.

Як повідомлялося, 3 березня 2017 року Кабінет Міністрів України звільнив з посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, поклавши обов'язки глави відомства на в.о. заступник голови ДФС Мирослава Продана.

8 березня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав для Р.Насірова запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в 100 млн гривень. 16 березня після внесення необхідної суми рідними Р.Насіров залишив СІЗО.

10 листопада 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою глави ДФС Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС.

27 листопада Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта. Р.Насірова і його підлеглого звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона звинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 рр., діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма" Хас ", ТОВ" Карпатнадраінвест ", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він ухвалив з порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА