Пішов з життя "батько французької кухні" шеф-кухар Поль Бокюз
Один з найвідоміших у всьому світі шеф-кухарів Поль Бокюз пішов з життя на 92-му році у Франції, повідомляє Associated Press.
"Пан Поль був самою Францією. Простотою і щедрістю. Пишнотою і мистецтвом життя", - йдеться в заяві міністра внутрішніх справ Франції Жерара Коллон.
Бокюз помер в комуні Коллонж-о-Мон-д'Ор біля Ліона, де народився в 1926 р у родині знаних кулінарів.
Ще в 1960-і роки він отримав звання кращого кухаря Франції, а його ресторан став володарем трьох зірок Мішлен.
У 1970-ті роки він став одним з основоположників так званої "нової кухні". У 1987 році заснував міжнародний конкурс кулінарії під назвою "Золотий Бокюз", який наразі є одним з найпрестижніших конкурсів високої кухні.