15:01 21.01.2018

Семеро туристів-киян потрапили в лавину у Карпатах

2 хв читати
Семеро туристів-киян потрапили в лавину у Карпатах

Під час мандрівки Чорногірським хребтом, а саме – спуску біля оз.Несамовите на території Яремчанської міськради Івано-Франківської області в суботу сім туристів, жителів м. Києва, потрапили в лавину і їх знесло схилом.

Як повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, внаслідок сходження лавини ніхто з людей не постраждав. "На щастя, туристи обійшлися легким переляком", – йдеться в повідомленні.

Про подію рятувальникам повідомив один з учасників туристичної групи 20 січня о 18:20. Туристи зазначили, що не потребують допомоги рятувальників, а самостійно продовжують слідування за маршрутом до бази відпочинку "Заросляк", куди повернулися о 23:30 того ж дня після наданої в телефонному режимі начальником пошуково-рятувального відділення селища Ворохта консультації.

"Як з'ясувалося, група того дня побувала на горі Піп Іван, де рятувальники рекомендували їм спуститися найбезпечнішим маршрутом, оскільки погодні умови були несприятливими для мандрівок та попередили про ймовірність сходження лавин. Проте туристи не прислухались до застереження та продовжили рух за раніше обраним маршрутом", – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим в облуправлінні ДСНС закликають туристів дотримуватися правил безпеки, обов’язково реєструватися та проходити інструктаж у гірських рятувальників, погоджувати з ними маршрути походів, періодично підтримувати зв`язок та у жодному разі не йти в гори за погіршення погодних умов і поганої видимості.

Як повідомлялося, в горах Львівської, Івано-Франківської та у високогір'ї східної частини Закарпатської областей України 21 та 22 січня у зв'язку з погодними умовами зберігається значна (3-го рівня) небезпека сходження лавин.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА