15:43 22.01.2018

Черговий суддя у справі Штепи взяв самовідвід

1 хв читати
Черговий суддя у справі Штепи взяв самовідвід

Колегія Жовтневого районного суду м. Харкова, якій було розподілено справу стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, задовольнила самовідвід головуючого Володимира Курила, заявлений під час підготовчого засідання в понеділок.

"Заяву головуючого судді Курила Володимира Олександровича про самовідвід під час розгляду кримінального провадження ... задовольнити", - йдеться в рішення, прийнятому колегією.

Документ також передбачає, що документи судової справи мають бути передані до канцелярії Жовтневого райсуду м. Харкова для визначення нового головуючого судді та призначення запасного судді.

Як зазначено в мотивувальній частині документа, В.Курило заявив самовідвід, посилаючись на те, що його батько - суддя апеляційного суду Харківської області Олександр Курило - брав участь у розгляді апеляційної скарги на запобіжний захід Н.Штепі на стадії досудового розслідування.

Як повідомлялося, в Жовтневому райсуді Харкова має розпочатися п'ятий розгляд справи стосовно Н.Штепи від самого початку.

11 січня 2018 року дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід, посилаючись на кримінальне провадження, яке розслідує прокуратура Харківської області за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 375 КК України за фактом отримання суддями цього суду неправомірної вигоди за винесення завідомо неправосудного судового рішення під час розгляду судового провадження у справі стосовно Н.Штепи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА