18:46 23.01.2018

Полторак: Законопроект про нацбезпеку враховує всі пропозиції Міноборони

2 хв читати
Полторак: Законопроект про нацбезпеку враховує всі пропозиції Міноборони

 Міністр оборони України Степан Полторак задоволений схваленим Радою національної безпеки і оборони проектом закону "Про національну безпеку України" і зазначає, що той враховує всі пропозиції українського оборонного відомства.

"17 січня 2018 року на засіданні РНБО України було обговорено і підтримано проект закону "Про національну безпеку України". У законопроекті враховано всі пропозиції Міністерства оборони. Прийняття закону - однозначне свідчення про безповоротний шлях щодо вступу України до ЄС та НАТО", - написав С.Полторак на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За його словами, закон регулює основи та принципи державної політики у сфері нацбезпеки та оборони з урахуванням набуття членства в ЄС та НАТО, механізми вдосконалення демократичного громадянського контролю над сектором безпеки і оборони, зокрема створення засад цивільного Міністерства оборони; систему керівництва Збройними силами, зокрема розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності та підзвітності керівництва відомства та ЗСУ.

Міністр розповів, що під час засідання Комітету реформ Міноборони і ЗСУ подякував іноземним радникам від країн НАТО, волонтерам і всім учасникам реформування відомства "за віру в те, що наші проблеми та завдання будуть виконані". "Дякую, що переживаєте все усім серцем, та сподіваюсь, що 2018-й буде переломним та покаже вдалий результат у виконанні усіх задуманих цілей", - написав С.Полторак.

Як повідомлялося, схвалений 17 січня законопроект має стати основою для розроблення та оновлення законодавства у сфері національної безпеки та оборони.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон "Про національну безпеку України" має узагальнити і привести до єдиного знаменника всі вже здійснені та заплановані реформи сектору безпеки та оборони країни, поєднати не лише базові засади національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування в цих сферах. "Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливим елементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА