12:42 24.01.2018

У НАБУ підтвердили факт проведення слідчих дій у першого заступника голови ДМС Пімахової

2 хв читати
У НАБУ підтвердили факт проведення слідчих дій у першого заступника голови ДМС Пімахової

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у середу з ранку проводять обшук у першого заступника голови Державної міграційної служби (ДМС) України Діни Пімахової, повідомив її адвокат Богдан Хмельницький. У НАБУ підтвердили факт проведення цих слідчих дій.

"Ранок знову починається з клієнтів. Наразі НАБУ проводить обшук у мого клієнта Діни Пімахової. Співробітники НАБУ відмовилися чекати адвоката, висадили двері і почали обшук", - написав Б.Хмельницький на сторінці у Facebook кілька годин тому.

Пізніше він додав, що прибув на місце. "Двері виламані. Розбиратимуся в ситуації", - написав адвокат і виклав фото кількох людей уформі з написом "НАБУ".

У прес-службі НАБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили: "Підтверджуємо, що сьогодні відбуваються слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження". При цьому більше деталей в Бюро пообіцяли повідомити пізніше.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2017 року Державна міграційна служба України (ДМС) заявили про затримання агента НАБУ при спробі надання хабара першій заступниці голови ДМСУ Д.Пімаховій. "Протягом кількох місяців агент НАБУ... неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності", - заявили у відомстві.

За інформацією ДМС, Д.Пімахова звернулася із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабар, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. "У результаті при спробі передати першу частину хабара в розмірі $15 тис. агента НАБУ затримали на місці скоєння злочину співробітники СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст.370 Кримінального кодексу -"провокація підкупу", - заявили у відомстві.

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ГМС на хабар, а Генпрокуратура і СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у ДМС, затримавши 29 листопада їхнього детектива, який працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді відбулася "спланована диверсія" стосовно працівників Бюро і САП, реалізована СБУ і санкціонована генпрокурором.

У середині грудня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що кримінальне провадження щодо Д.Пімахової відкрито, але до логічного завершення його не буде доведено через проведену Службою безпеки України спецоперацію.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що готовий підтримати обвинувачення проти першого заступника голови Держміграційної служби, якщо керівник САП ухвалить таке рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА