17:10 24.01.2018

Після захоплення Верховної Ради та Ради міністрів АРК "жодних зрозумілих команд" із Києва не надходило - Могильов у суді про держзраду Януковича

2 хв читати
Після захоплення Верховної Ради та Ради міністрів АРК "жодних зрозумілих команд" із Києва не надходило - Могильов у суді про держзраду Януковича

Голова Ради міністрів АРК (з 8 листопада 2011 року до 27 лютого 2014 року), екс-глава МВС України Анатолій Могильов зазначає, що після захоплення невідомими особами в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року будівель Верховної Ради та Ради міністрів АРК від нової центральної влади в Києві не надійшло "жодних зрозумілих команд" щодо реагування на цю ситуацію.

"Я передав цю інформацію до Кримського главку, розмовляв з кимось із керівництва АП, Сенченком чи Пашинським, ми передали до СБУ Наливайченку відеозаписи з захопленням будівель. Після цього жодних зрозумілих команд із Києва не надходило", - повідомив він під час допиту як свідок обвинувачення у справі про держзраду В.Януковича в Оболонському районному суді Києва в середу.

А.Могильов зазначив, що коли до Криму приїжджали Валентин Наливайченко та Арсен Аваков, які очолили наприкінці лютого 2014 року СБУ та МВС України, то вони не спілкувалися ні з ним, ні з будь-ким із влади Криму.

Він також вважає, що на засідання РНБО 28 лютого 2014 року необхідно було запросити представників Криму.

А.Могильов зазначив, що, відповідно до законів України про введення воєнного стану та про проведення АТО після подій 26-27 лютого 2014 року, були всі підстави проводити відповідні силові заходи з реагування на захоплення органів влади.

Екс-голова Радміну АРК зазначив, що приналежність осіб, які захопили державні будівлі, до якихось держав встановити було неможливо, тому що ні в кого з них не було жодних розпізнавальних знаків, а можна було лише робити припущення. "Я вважаю, що це були люди, принаймні, проросійськи налаштовані. Я не маю фактів, що це були представники Збройних сил конкретної держави", - сказав він.

За його словами, надалі інформацію про російських військових у Криму він отримував тільки з преси.

А.Могильов також нагадав, що 27 лютого на засіданні Верховної Ради АРК було ухвалено рішення про відставку Ради міністрів Криму на чолі з ним. При цьому він зазначив, що таке рішення було, щонайменше, "необ'єктивним", оскільки не було заслухано звіт про її діяльність.

Відповідаючи на запитання суду про особу самопроголошеного "глави" Криму Сергія Аксьонова, А.Могильов сказав: "Людина свого часу зайнялася бізнесом і робила це завдяки своїм родинним зв'язкам. Його політична сила на останніх виборах до Верховної Ради Криму набрала 3% чи 4%, тому говорити про якусь його політичну вагу не буду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА