08:58 27.01.2018

Американський стратегічний безпілотник провів оперативну розвідку поблизу лінії розмежування на Донбасі

2 хв читати
Американський стратегічний безпілотник провів оперативну розвідку поблизу лінії розмежування на Донбасі

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B в п'ятницю здійснив черговий багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування в Донбасі, випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

За їхньою інформацією, американський дальній безпілотник з бортовим номером 10-2043, що вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, з ранку практично весь день курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування України з самопроголошеними ДНР і ЛНР, не перетинаючи її. Розвідник здійснював політ на висоті близько 15,5 тис. метрів і швидкості 600 км на годину.

З урахуванням можливостей ведення розвідки безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених ДНР і ЛНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

При цьому він кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують з Луганською областю. На той момент, як і під час попередніх аналогічних операцій, він знаходився над Новопсковським районом Луганської області України.

За наявними даними, вранці важкий американський безпілотник увійшов до повітряного простору України з боку Румунії на північ від Молдавії і продовжив політ на схід над Кіровоградською та Дніпропетровською областями в сторону Донецької області.

Наразі американський безпілотник повертається на базу, здійснюючи політ в західному напрямку в небі над Україною.

Згідно з відкритими джерелами, Global Hawk, на борту якого знаходиться камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину до 300 км на території супротивника. При польоті на великих висотах він здатний здійснювати огляд великих територій, здійснювати розвідку точкових цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідінформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку. Безпілотник Global Hawk, що має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тис. метрів.

Вартість цього стратегічного безпілотника оцінюється в $ 140 млн, а час його польоту обходиться в $ 31 тис.

Даний безпілотник неодноразово використовувався в минулому році для проведення розвідки поблизу територій ДНР і ЛНР.

Останнім часом ВВС США збільшили кількість таких польотів. З початку поточного року зафіксовано не менше семи розвідоперацій на лінії розмежування на Донбасі, в тому числі 1, 7, 9, 15, 20, 24 і 26 січня.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА