11:32 28.01.2018

У неділю в Києві невеликий мокрий сніг, ожеледь, на дорогах ожеледиця

2 хв читати
У неділю в Києві невеликий мокрий сніг, ожеледь, на дорогах ожеледиця

У столиці України в неділю, 28 січня, очікується мокрий сніг і ожеледь, на дорогах ожеледиця, вранці – туман, повідомляють у Київській міській державній адміністрації з посиланням на дані Укргідрометцентру.

"28 січня у столиці буде хмарна погода, очікується невеликий мокрий сніг, ожеледь, на дорогах – ожеледиця, вранці – туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура вдень близько 0°", – йдеться в повідомленні українського гідрометцентру.

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА попереджає про можливість виникнення ожеледиці на дорогах і у пішохідних зонах міста.

З метою запобігання травматизму та уникнення аварійних ситуацій управління закликає киян бути обережними під час пересування містом.

У міськадміністрації радять водіям дотримуватися швидкісного режиму та тримати дистанцію, відмовитися від ризикованих маневрів, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих закладів знижувати швидкість до мінімуму; не забувати вмикати габаритні вогні або протитуманні фари; в умовах погіршення погодних умов з інтенсивним випаданням снігу та ожеледицею на дорогах не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Також у КМДА радять пішоходам ходити не поспішаючи, ноги необхідно розслабити і трохи зігнути в колінах, ступати на всю підошву; не тримати руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм, особливо переломів і струсів мозку; розмахувати руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу.

"При порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю спробуйте швидко присісти – це найбільш реальний шанс утриматися на ногах, якщо падіння не уникнути – напружте м'язи, згрупуйтеся, а доторкнувшись до землі спробуйте перекотитися, – удар, спрямований на вас, зменшить силу; будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; коли перебігаєте дорогу перед автомобілем врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходьте металеві кришки люків – як правило, вони вкриті льодом" – також радять у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА