07:34 30.01.2018

США відмовляються від "чорного списку країн"

1 хв читати
США відмовляються від "чорного списку країн"

Міністерство внутрішньої безпеки США заявило про прийняте керівництвом країни рішенні про відмову від практики повної заборони на в'їзд в країну біженців з 11 країн, повідомило DW.

Відзначається, що в жовтні 2017 року США в цілому відновило програму прийому біженців, зробивши виняток для 11 країн, біженці з яких представляють "загрозу національній безпеці країни". Повний список країн до сьогоднішнього дня не був опублікований офіційно. Згідно з інформацією організацій із захисту прав біженців, йдеться про Єгипет, Іран, Ірак, Лівію, Малі, Північну Корею, Сомалі, Південний Судан, Судан, Сирію та Ємен. Окрім КНДР, усі ці країни - мусульманські.

Також повідомляється, що обмеження на в'їзд в США мігрантів стало однією з основних передвиборних обіцянок президента США Дональда Трампа. Після вступу на посаду він видав кілька міграційних указів, які, зокрема, заборонили в'їзд в країну громадян шести країн з переважно мусульманським населенням.

Окрім того, 23 грудня газета The New York Times викрила Дональда Трампа в зневажливих висловлюваннях про мігрантів з Афганістану, Гаїті та Нігерії. Разом з тим, за даними дослідницького центру Pew Research, в 2017 році темпи прийому біженців США істотно скоротилися. Так, за 9 місяців США надали притулок 28 тис. чоловік, а в 2016 році притулок отримали 97 тис. чоловік.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Генштабі підтвердили знищення в Криму російського ракетного корабля "Циклон"

Глава МЗС Німеччини: Зеленський є законним і легітимним президентом України

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА