13:24 30.01.2018

"Національні дружини" можуть існувати в Україні тільки як громадські організації - Аваков

2 хв читати
"Національні дружини" можуть існувати в Україні тільки як громадські організації - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що "Національні дружини" можуть існувати в Україні як громадські організації, але в країні не може бути ніяких парамілітарних утворень, повідомляє департамент комунікації МВС України.

"Ще раз повторюся - в державі Україна є тільки одна монополія на застосування сили - державна: Національна гвардія, Національна поліція, ЗСУ. Всі інші парамілітарні утворення, які намагаються себе позиціонувати на вулицях міст, незаконні. Громадські рухи можуть бути якими завгодно, але тільки переступати рамки закону ", - сказав А.Аваков.

Він зазначив, що на вулицях українських міст не повинно бути ніяких воєнізованих рухів. "Я, як міністр не дозволю, щоб були паралельні структури, які намагаються на вулицях вести себе як альтернативні мілітарні формування", - зазначив А.Аваков.

За словами спікера партії "Національний корпус" Романа Чернишова, "Національні дружини" є частиною "азовського руху" (діяльності "Національного корпусу") і працюють в форматі громадської організації. "Це добровільне об'єднання з підтримання порядку на вулицях, патрулювання вулиць, протидії алко- і наркопритонам і взагалі - для допомоги там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українському суспільству", - заявив він в коментарі" Громадському радіо ".

Р.Чернишов підкреслює, що "Національні дружини" не мають зброї і не є поліцейськими або військовими об'єднаннями, але співпрацюють з поліцією.

На офіційному сайті "Національного корпусу" повідомляється, що "Національні дружини" є громадською організацією, метою діяльності якої є забезпечення порядку на вулицях українських міст. "Особовий склад організації - колишні учасники бойових дій, патріотична молодь і небайдужі громадяни, які поділяють прагнення поліпшити безпекову ситуацію в державі ... Активісти організації щодня виходять на патрулювання вулиць міст України та борються з наркоторгівлею і алкогольним геноцидом українського народу", - інформує сайт.

Організація була створена 28 січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА